Doublogging: The kick off!

Let op! Dit is deel twee van een gezamelijk artikel wat ik met Coen Jacobs heb geschreven. Lees eerst deel 1 voordat je dit tweede deel leest!

Voordelen Doublogging
Doublogging heeft natuurlijk vele voordelen. We zullen ze eens even op een rijtje zetten:

Delen van verkeer, beide meer bezoekers
Mits een artikel interessant is zullen de bezoekers meer willen lezen. Ze zullen dan door moeten klikken naar de andere weblog"¦ Op deze manier wordt het verkeer dus gedeeld.

Met minder inspiratie, meer inhoud
Een artikel schrijven kan soms erg veel tijd vergen. Zeker als je geen inspiratie hebt. Samen een artikel schrijven kan erg stimulerend werken.

Een ander voordeel is dat de ene misschien meer verstand heeft van bijvoorbeeld design en de ander meer van zoekmachine optimalisatie. Zo kan een artikel over bijvoorbeeld het design van een website ook aangevuld worden met zoekmachine optimalisatie tips. Zo ontstaan er completere artikelen.

Bezoekers ontdekken nieuwe weblogs
Wanneer bloggers besluiten om te gaan Doubloggen is de kans groot dat ze (ongeveer) voor dezelfde doelgroep schrijven. Lezers komen op deze manier dus ook in aanraking met andere weblogs die ze mogelijk ook interesseren.

Eventuele nadelen
We moeten eerlijk zijn. Doubloggen heeft ook enkele nadelen"¦ Allereerst zul je een blogpartner moeten vinden waar je goed mee kunt samenwerken.

Verder is het voor de lezer ook een klein nadeel. Ze zullen een keer meer moeten klikken"¦ Van de andere kant, ze komen zo ook weer in contact met andere, interessante, weblogs.

Conclusie
We beseffen dat het een nieuw fenomeen is en dat er vast nog wel wat aan verbeterd kan worden. We zijn er zelf erg enthousiast over en we hopen dat de hele wereld ons voorbeeld zal volgen!

Uiteraard zijn we erg benieuwd naar jullie mening. Suggesties en kritiek zijn van harte welkom!

Dit artikel is geschreven volgens het Doublogging project in samenwerking met Coen Jacobs.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Grappig idee, ik vind het alleen lastig voor de lezer. Het lezen van informatie moet efficient en effectief zijn. Door het veranderen van een omgeving en schrijfstijl is dit minder consistent.

  Is het niet een idee om elkaars artikelen aan te vullen. Allebei een artikel over het identieke onderwerp i.p.v. het artikel afmaken. Op deze manier houd je de discussie warm.

 2. Uiteraard is het nog maar een eerste versie van dit idee en ik loop zelf ook al met een aantal nieuwe ideeën rond die ik nog wil gaan uitproberen.

  Het zijn wel wat gevorderde ideeën, dus waarschijnlijk kost dat nog wel wat werk. De toekomst zal het leren!

  Bedankt voor alle reacties in elk geval al, dit waarderen we enorm! 🙂

 3. Hmm, nee ik vind het toch irritant. Ik kwam eerst bij jouw item hier, moest toen door voor deel 1 naar Coen. Heb daar een berichtje achter gelaten en bleek weer terug te moeten hier naar toe om verder te lezen.

  Het idee is erg goed, alleen de uitwerking kan voor m'n gevoel beter. Ik kan niet zo 1,2,3 een suggestie geven maar heb wat gedachtes over hoe het lekkerder zou 'voelen' oid. Ik ben wel benieuwd hoe dit bij jullie verder gaat lopen, want het delen van verkeer/inspiratie is wel een goede gedachte.

 4. Dag Karel,

  Zoals ik net bij Coen ook al aangaf, is het ogenschijnlijk een interessant experiment. Er moet echter wel een meerwaarde zijn (want er is natuurlijk een groot nadeel dat bezoekers moeten doorklikken voor het vervolg of het begin).

  Bijvoorbeeld, ik schrijf een eerste artikel over hoe je verschillende zoekwoorden (synoniemen) creatief verwerkt in de content en jij schrijft vervolgens over het SEO-effect van synoniemen (interesse trouwens, jij of Coen?)

 5. Dit is wel grappig doublogging. Het is wel slim om bezoekers naar beide sites te trekken. Maar dan komt een vraag naar boven. Waarom gaan jullie dan niet samen werken aan een weblog? In plaats van dat mensen 2 weblogs moeten bezoeken kan je het bij 1 houden dat scheelt. Verder is het wel slim om te doubloggen met meerdere blogs.

  Al met al grappig idee :D.

 6. Ik moet zeggen een heel intressant idee.

  Echter denk ik dat je bijna hetzelfde bereikt door een link onderaan het artikel te plaatsen waarin je vermeld dat meer informatie over dit onderwerp hier te vinden is.

  Wellicht heeft het de toekomst, ik ben benieuwd..

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top