De 13 beste online marketing artikelen van 2013

8 januari, 2014

Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen, trends en ontwikkelingen en uiteraard nieuwe artikelen op Karelgeenen.nl ;-).

Maar het begin van het nieuwe jaar is ook een moment van reflectie. Laten we terug kijken naar de 13 best gelezen artikelen van 2013, waarbij we uitgaan van het aantal views per artikel.
Heb jij alle dertien artikelen al gelezen? Bekijk ze hieronder!

1) Stop met platte like, share en win acties! Zo start je succesvolle Facebook acties die wél werken! | 6694 views

20 november 2013 - Grote kans dat je dit stuk content voorbij hebt zien komen, het is het meest bezochte artikel van 2013.
Facebook-acties-top-afbeelding
Bekijk de complete gids met alle do's en don'ts op het gebied van Facebook acties hier. Je leest er alles over een succesvolle actie waarbij je je netjes aan de regels houdt.

2) Het nieuwe(?) en betere linkbuilding post Penguin | 4391 views


22 april 2013 - Geschreven door gastschrijver Albert Foekema, een stuk over het ‘nieuwe linkbuilding‘ en de Penguin updates. In het artikel vind je alles over slechte links, goede links en het verkrijgen van de betere links.
Het viel natuurlijk samen met de Penguin update die de gemoederen dit jaar goed bezig hield. Lees het artikel van Albert hier!

3) 7 gratis content marketing tools waar ik niet meer zonder kan | 3841 views

1 november 2013 - Artikelen met daarin goede tips over tools doen het altijd goed, zo ook dit artikel geschreven door gastschrijver Frank Husmann. Daarin vind je 7 online tools die je helpen bij content marketing.
Denk aan het genereren van ideeën, organiseren van je content, content creatie en promotie & analyse van nieuwe content. Een welverdiende 3e plaats in onze top 13 met 3841 views en dat is niet voor niets, want handige tools zijn het zeker! Bekijk ze alle 7 hier.

4) Verlies het niet van de grote online reuzen! Versla ze met deze uitgebreide tips en tricks! | 3518 views

13 november 2013 - Online overleven kan voor de kleine ondernemer soms lastig zijn, de grote jongens hebben vaak veel grotere budgetten en diepere zakken. Dit betekent o.a. veel hogere kosten per klik door meer concurrentie in AdWords.

Met de low budget online marketingtechnieken in dit artikel kun jij als kleine ondernemer direct aan de slag. Bekijk alle tips hier!

5) Download 5 social media templates voor optimale afbeeldingen! | 3199 views

8 juli 2013 - Het goed inrichten van je social media kanalen is natuurlijk cruciaal voor je online identiteit. Daar horen ook mooie afbeeldingen bij! Ieder kanaal heeft zijn eigen eisen en afmetingen.
Daarom hebben wij 5 social media templates voor je gemaakt die je kunt downloaden en makkelijk kunt aanpassen voor eigen gebruik.

6) Dit kunnen we verwachten op gebied van SEO de komende maanden (volgens Google zelf!) | 3171

14 mei 2013 - De updates van Google werden het afgelopen jaar door vele op de voet gevolgd, niet gek dus dat dit artikel tevens één van de best gelezen artikelen is.
In het artikel vind je een (oudere) video waarin Matt Cutts (Google) in 7,5 minuut uitlegt wat er staat te gebeuren op het gebied van SEO bij Google - ontwikkelingen van de afgelopen maanden dus 😉 -. Bekijk de ontwikkelingen hier!

7) Infographic "“ 11 grote website conversie killers | 3024 views

conv killers5 augustus 2013 - Als het goed is heb je een bepaald doel vastgesteld voor je website, denk aan een aanvraag voor een offerte, verkoop van een product of inschrijving op je nieuwsbrief. Je website is de trechter die bezoekers moet leiden naar dat doel. Gastschrijver Frank Husmann heeft 11 grote conversie killers op een rij gezet in deze infographic.

8) E-mailmarketing: vijf blunders die je moet voorkomen! | 2913 views

18 maart 2013 - Het versturen van mailings is nog altijd populair, toch worden er ook nog steeds veel fouten gemaakt. Gastschrijver Michael Linthorst heeft in dit artikel vijf blunders voor je op een rij gezet die je moet voorkomen!
Tip: vragen over e-mail marketing? Stel deze dan aan ons en wij beantwoorden hem tijdens AnswersOnAir op vrijdag 31 januari om 11:00 uur live!

9) +568% bezoekers naar je website? Dat kan met een te gekke titel! Bekijk ons experiment! | 2835 views

9 december 2013 - Enigszins grappig is het wel, dat een artikel over een slecht scorend artikel in de top 13 van 2013 terecht is gekomen ;-). Vooral het feit dat het slechts een maand geleden is gepubliceerd!
Dit artikel gaat over een experiment met een artikel wat totaal niet gelezen werd. Het enige wat we eraan hadden veranderd was de titel, dit bleek een experiment met een geweldig resultaat!

10) Google Zoekwoordplanner instructievideo (Google Keyword Planner) | 2906

6 september 2013 - In het najaar is de Google Keywordtool vervangen voor de Google Keyword Planner (zoekwoordplanner). In dit artikel legt Karel je uit hoe je deze tool kunt gebruiken voor zoekwoordonderzoek. Bekijk de video en ga vandaag nog aan de slag.

11) HOW TO "“ Instagram video in 6 stappen | 2826 views

21 juni 2013 - Misschien niet het soort artikel wat je normaal op Karelgeenen.nl zou verwachten - er zijn er ook niet meer van verschenen 😉 - maar hij heeft toch een een plekje in onze top 13 gekregen.

Bekijk hier het artikel waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je met Instagram een video maakt.

12) Google past je title-tag aan, opgelet! | 2767 views

22 februari 2013 - Artikel van begin 2013 waarin Karel uitlegt hoe je kunt voorkomen dat je titel niet de regels van Google overtreedt en daarmee op de resultatenpagina verschijnt zoals jij dat graag wilt. Hij kreeg namelijk een aantal meldingen van webmasters dat Google hun titel herschreef en daarbij de merknaam vooraan plaatst. Lees hier meer!

13) Hoe een verkeerd lettertype jouw omzet kan vernietigen"¦ | 2574 views

4 december 2013 - Met de komst van gastschrijver Sebastiaan Hendriks verschenen er voor het eerst een aantal artikelen op de blog die dieper ingaan op neuromarketing. Op nummer 13 staat het meest recente artikel over het kiezen van het juiste lettertype. Bekijk hier wat het effect is van lettertypen op het brein én wat je wel en niet moet doen!
Staat jouw favoriete artikel er tussen? Laat een reactie achter!
Deel deze artikelen met je netwerk via onderstaande social media buttons!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *