Nieuw design Karelgeenen.nl bijna klaar, mening gevraagd!

Ik geloof dat als je werkt vanuit je passie en met je hart dat je ver komt. Dan zijn er altijd mensen die je daarbij komen helpen om je doelen te bereiken. Karel blogt hier al sinds 2006 en sinds deze tijd heeft zijn weblog heeft diverse veranderingen ondergaan. Vandaag laat ik jullie graag de volgende verandering zien! Karel en ik zijn een tijdje bezig met de vormgeving van zijn nieuwe uitstraling.

Een compleet nieuw logo en frisse website. En ik ben benieuwd naar je mening! "It's not what you look at that matters, it's what you see."

Voordat we los gaan, vertel ik graag in een paar zinnen wat meer over mezelf. Ik ben Tim Muntinga. Een grote passie voor alles rondom Marketing. Al 3 jaar en 2 maanden werk ik vol passie als eigenaar van een Internet Marketing bureau waar ik werk voor klanten met een doeltreffende visie. Met ruim 6 jaar internet ervaring weet ik wat er speelt! Meer informatie over mij? Check me Linkedin.

Nieuwe logo

We hebben gekozen voor een combinatie tussen 1 hoofdkleur (licht-blauw) en 2 ondersteunende kleuren (grijs en paars/donkerblauw). Waarom? Een (oude) traditie onder reclamebureau's is een lange uitleg met allerlei redenen waarom je nét voor die kleur zou moeten kiezen. Jullie willen gewoon zien wat er uit komt en geen A4'tjes vol met redenen. Vooruit, een opsomming: actief, fris, krachtig en informatief.

Omdat Karel blogt over zijn passie Internet Marketing (naast voetbal!) wat uit diverse elementen bestaat, hebben we gekozen voor 3 lijnen die elkaar 'ontmoeten'. Uiteindelijk leest niet één stereotype gebruiker zijn blog en wil Karel iedereen verder helpen met zijn weblog.

Nieuwe website

Website

(Klik op de afbeelding voor de grote versie)
Dit is 'm dan! De nieuwe versie van Karel's weblog. Gebruiksvriendelijker dan de huidige versie, frisser en het belangrijkste: de artikelen zijn een stuk beter te lezen. Bij het ontwerpen van deze site hebben we met één ding voornamelijk rekening gehouden en dat ben jij! De lezer, de gebruiker. Want uiteindelijk kies jij ervoor om deze weblog te lezen. We hebben er voor gekozen om de huidige indeling aan te houden, zodat het qua indeling makkelijker wennen is. Je bent tenslotte de huidige indeling gewend. Ook in de website hebben we de kleuren laten terugkomen die in het logo te zien zijn. Het beeldmerk van Karel zal je ook overal terug zien. Op de achtergrond, bij het menu en onderaan. Zodat je niet vergeet dat je op KarelGeenen.nl zit te lezen ;-).

Hieronder zal ik ook even iets meer uitleg geven over enkele elementen.

Artikelen

Artikel

Gebruikers denken in hokjes. Als je daarom een titel dicht op de tekst zet, zal het uit usability oogpunt als één geheel worden gezien. Door een duidelijk verschil tussen de titel en de tekst te maken is het verschil tussen individuele artikelen beter zichtbaar.

We hebben er ook voor gekozen om juist de link naar het gehele artikel Á­n de tekst te plaatsen, zodat je direct kunt doorklikken.

Ook weer in het menu is onze kleurstelling en visie terug te zien. Het frisse aspect loopt hier weer in door. In een later stadium is hier natuurlijk de mogelijkheid om een foto combinatie o.i.d. te verwerken.

Tot zover in het kort mijn uitleg! Zoals je ziet hou ik van een frisse en scherpe blik. Een andere visie dan alle duizenden die de massa volgen. Ik denk dat Karel en ik hier een stap in de goede richting maken met de voortgang van zijn blog.

Natuurlijk horen wij graag joÁºw mening en commentaar. Waar zou jij nog meer accent op leggen? Waar zou jij nog verbetering door voeren? Jij bent de lezer, dus jij mag het zeggen! Ik ben benieuwd!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Ook al heb je net een nieuwe template, het is altijd goed om beter te willen. De nieuwe design ziet er fris en zomers uit. Mooi werk!

 2. actief: JA!
  fris: JA!
  krachtig: JA!
  informatief: niet meer dan eerst 🙂
  Maar bovenal lekker rustig, fris en goed leesbaar!

  Wel heb ik mijn twijfels bij het logo.
  Het klinkt misschien heel stom maar ik krijg een "always/libresse" gevoel bij het logo. Mijn gevoel zegt dat dit vooral komt door de sierlijke letters van "karel".
  Wil niet zeggen dat ik het lelijk vind, absoluut niet. Maar ik vind het niet passen, het voelt niet lekker.

  De rest vind ik echt super!

 3. Ik moet linda een beetje gelijk geven. Ik vind je beeldmerk iets minder. Ik had er persoonlijk ook niet voor gekozen om ze zo prominent over je layout te laten verlopen. In de achtergrond vind ik het wel toegevoegde waarde hebben maar om je beeldmerk naast je logo nogmaals in het groot te doen vind ik persoonlijk iets minder.

  Betekend deze layout ook dat je zoekfunctie gaat verdwijnen?

  Als totaal zeker een mooie vernieuwing voor de huidige template.

 4. Allereerst: Lekker fris en clean ontwerp!

  Ik krijg gelukkig geen libresse gevoel :), maar ben het er wel mee eens dat de vorm met lijnen naast het logo net iets te veel is. Misschien dat je daar nog een leuke visual terug kan laten komen.

  Komt de zoekfunctie overigens op de vertrouwde plek of gaat deze verdwijnen?

 5. Die krullen vind ik niet zo sterk, qua vorm en kleur, probeer dat te verbeteren. Ook de achtergrond vind ik niet zo heel mooi voor de rest vooruitgang!

 6. Ziet er opzich fris uit maar ik ben niet zo voor die ligte kleuren mag van mij wat donkerder. Logo vindt ik niet passen bij de naam!! ik vind de menubalk te hoog

  Hoopelijk doe je er wat mee

  gr hans

 7. Voor een site over internet marketing vind ik die krullen niet passen.Ook zie ik liever wat meer uitgesproken kleuren.Wat mij betreft komt de site "te licht,vrouwelijk en vrijblijvend " over.Just my 2 eurocents!

 8. Go Karel!!!

  Het ziet er inderdaad fris en verzord uit. Echter, heb je eraan gedacht dat ongeveer 10% van de mensen allerlei leesproblemen hebben waardoor de informatie op je website slechts ten dele wordt begrepen en gelezen?
  (aanbevolen: Browsealoud voorleeshulp voor websites!, je krijgt: Gesproken tekst, vergroting, kleuraanpassing voor mensen met een leeshandicap.) Dus 10% meer tevreden klanten.Geen aanpassingen aan je website nodig.
  Verder lijken de kleuren lichtblauw en grijs in je nieuwe logo moeilijk leesbaar als standaardkleur voor de teksten. De kleuren kun je prima gebruiken, die zijn goed, maar ze leveren onvoldoende contrast op een witte achtergrond en dat leest niet lekker. Ik stel voor om de kleuren te gebruiken in de outlining of als achtergrond en de tekstkleur zwart of donkerblauw te laten. Dat leest lekkerder.
  Verder is het lettertype ook lastig leesbaar, het heeft veel 'franje' op de letters.
  Verdana, Arial en Calibri zijn prima geschikt voor mensen met leesproblemen, Times New Roman, Century en Trebuchet zijn minder geschikt. (dyslectici draaien de b, d en p om, deze lijken in dit lettertype teveel op elkaar).

  Volgens mij heeft je designer ook nog niet gedacht aan: W3C standaarden voor accessibility en diverse "OK-logo's", zoals Verisign, Ideal, Accessibility.
  Voor meer info zie http://www.lexima.nl of http://www.axendo.nl, specialisten in ICT bij leesproblemen.

  Denk ook aan de mensen met een leeshandicap!

 9. Ik vind je nieuwe design wel een stuk beter dan de huidige maar dat is niet zo moeilijk want de huidige vind ik erg rommelig en niet mooi.
  Ik ben het echter wel met enkele anderen eens dat het een nogal vrouwelijk design is.

 10. Euhm..

  Ook ik vind de krullen niks, het geheel te frivool.
  Zelf mis ik toch ergens een iets donkerder tintje, misschien is het een idee het kleur verloop boven en onder aan de site iets donkerder te starten?

  Dat het nieuwe design voorgelegd wordt vind ik een slimme zet!

  Succes!

 11. Beste Karel
  Het ziet er best mooi uit maar ik zou kiezen voor donkerder kleuren en minder krullen.
  Het zou van mij iets strakker mogen.
  Ik hoop dat je hier iets aan hebt en wens je veel succes.

 12. Karel,

  Mooi fris nieuw design. Ik zou er wel wat meer contrast in aanbrengen.
  Kijk uit dat het geen blote billen effect krijgt door alleen maar met lichte kleuren te werken.

  Groet

  Mart
  Jaap.nl

 13. Frisser dan de huidige layout, oogt professioneler en blijft toch overzichtelijk en aangenaam leesbaar.
  Jammer voor de mensen met een leeshandicap, maar ik denk niet dat er veel van die doelgroep op online marketingblogs rondhangen, persoonlijk doe ik er dus ook niet echt moeite voor.

 14. Heel overzichtelijk en mooi helder! Het logo vind ik nog wat vaag, de achterliggende gedachte is ver gezocht en voor een logo zou ik eerder kiezen voor wat meer duidelijke kleuren (zodat het wat meer opvalt!). Voor de rest super fris design!

 15. Hallo,

  Ik kom om de zoveel tijd weer op deze site kijken voor tips :p ik ben er erg positief over. Ook over deze nieuwe lay-out.

  Ik heb alleen een vraagje. Zelf wil ik ook een eigen lay-out voor wordpress maken.. Op internet kon ik niet echt een artikel / handleiding vinden die een beetje uitlegd hoe dat moet. Waar hebben jullie de info gevonden? Of zoeken jullie het zelf uit m.b.v. bestaande templates?
  Contacteren kan via mijn website,

  M.v.g. Jeroen

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top