Google makelaar in de maak

google-onroerend-goedZojuist las ik op Hyped dat Google bezig is met het uitrollen van Google Real Estate. In het Nederlands: Google Makelaar. Tja, waarom ook niet? Mensen zoeken tegenwoordig toch vooral via internet naar nieuwe huizen. En zoeken op internet = Google.

Toch verwacht ik dat deze nieuwe dienst van Google behoorlijk wat teweeg zal brengen, met name voor huizensites als Funda en Jaap.nl. Maar we zullen eerst eens de video gaan bekijken over wat Google Real Estate nu precies is, kijk mee:

Ideaal voor makelaars?

Het mag duidelijk zijn dat makelaars hier van kunnen profiteren. Des te meer exposure voor het pand dat ze moeten slijten des te beter. Vraag is alleen wie er toestemming krijgt om huizen toe te voegen (iedereen, alleen makelaars?).

Doodsteek voor Jaap & Funda?

De grootste verliezers zullen waarschijnlijk huizenverzamelsites als Jaap.nl en Funda zijn. Google gaat immers exact hetzelfde doen. En we weten ondertussen dat Google een serieuze concurrent kan zijn (met diepe zakken).

Van de andere kant, ik kan me zo ook voorstellen dat er één of andere api beschikbaar komt zodat dergelijke huizenverzamelsites mee kunnen profiteren van Google Real Estate.

Conclusie

We zullen nog even moeten wachten voordat Google Makelaar beschikbaar komt in Nederland. Maar dat het iets teweeg zal brengen is mij wel duidelijk. Er zijn in ieder geval 2 groepen die ervan zullen profiteren, Google en het gezin wat hun huis verkoopt!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Ook op dit moment is het al goed mogelijk om Google te gebruiken on het woningaanbod onder de aandacht te brengen.

    Google eens op woning / plaatsnaam en je zult zien dat diverse partijen erg hun best doen om hiermee aandacht voor hun woningen te krijgen.

    Mij valt op dat dit over het algemeen partijen zijn die geen (rechtstreekse) toegang tot bijvoorbeeld Funda hebben.

  2. Overigens was het ons al opgevallen dat Funda erg zijn best doet om Google buiten de deur te houden. De aanbieders van woningen hoeven geen traffic van Funda te verwachten. De grootste kracht van Funda is vasthouden van bezoekers.

    Echt alle anders zo waardevolle links van aanbieders zijn verstopt en ge nofollowd.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top