Google gaat https websites voorrang geven in de zoekresultaten

7 augustus, 2014

Een kort maar krachtig bericht. Google heeft zojuist aangekondigd dat ze beveiligde websites (https) voorrang gaan geven in de zoekresultaten.
Het komt er op neer dat het hebben van een beveiligde website dus een rankingfactor gaat zijn. In eerste instantie hebben ze aangekondigd dat het slechts een kleine impact zal hebben. Echter geven ze ook aan dat dit snel kan veranderen en het meer waarde kan krijgen in het totale spectrum van rankingfactoren.
Het originele bericht van Google lees je hier.
Google heeft aangekondigd om hier ook snel meer informatie over te geven en resources te bieden (zoals ze nu ook al met Google Webmaster Tools doen.
Ik adviseer overigens niet om nu halsoverkop een SSL-certificaat aan te gaan vragen. De komende weken zullen we een uitgebreide handleiding schrijven over dit fenomeen waarin we ook duidelijk alle stappen zullen bespreken. Zomaar overgaan op HTTPS zonder rekening te houden met SEO kan namelijk gevaarlijk zijn.
Die handleiding staat inmiddels op onze blog en kun je hier vinden: handleiding website overzetten naar https

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Zijn er ook duplicate content issues als je de site via http en https laat indexeren? Of is het hebben van een eenduidige canonical per pagina voldoende? En als die canonical voldoende is, moet deze dan naar de HTTP of naar de HTTPS pagina wijzen?

  2. Dag Johan,
    Wanneer eea. niet goed wordt ingesteld of met de verkeerde hostingpartijen wordt gewerkt is dit nog steeds het geval. Vandaar dat ik ook nog niet zomaar adviseer om meteen om te schakelen maar je goed te laten informeren. Dat informeren wil ik zo spoedig mogelijk doen.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *