De eerste Nederlandse Internet Marketing TV uitzending

7 juni, 2007

De afgelopen dagen heb ik gewerkt aan mijn eerste Nederlandse internet marketing tv (web) uitzending. En zie hieronder het resultaat:

De volgende onderwerpen worden in de uitzending behandeld:

Als je het leuk vind mag je deze Youtube player natuurlijk ook op je eigen weblog zetten, graag zelfs! Dit is de URL waar je de Youtube video kunt vinden (of klik op de player hierboven). 

Ik ben benieuwd naar jullie reacties op deze eerste internet marketing TV uitzending van mij. Ik heb geen professionele opnamestudio en opnameapparatuur en ik weet dat het er nog allemaal erg amateuristisch uitziet... Alle kritiek is welkom!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied. Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee we de werving en selectie van online marketeers verzorgen.

 1. "internetmarketingtingtv.nl is beschikbaar. Kies hieronder je pakket."

  Leuk om te zien, maar je mag als "nieuwslezer" wel een beetje vrolijker kijken 🙂

 2. Hoi Karel,

  Heel goed gedaan. Ik weet hoe moeilijk het is in de camera te blijven kijken. Je mag je wel iets beeldvullender opnemen, dan ziet het meteen wat professioneler uit.

  Groeten,
  Mario

 3. @Xander
  Graag gedaan! Was ook een interessant item dus...

  @Robbert
  Volgende keer zal ik wat vrolijker kijker. Ik geef toe dat het er wat somber uitziet, was ook mijn eerste keer voor de camera 😉

  @Mario
  Bedoel je dan dat er meer in beeld moet komen, dus bijvoorbeeld een achtergrond of een plant oid.? Alvast bedankt voor de tips!

 4. @Karel,

  Je mag iets prominenter in beeld verschijnen. Zoom een beetje dichterbij. Nu zit je een beetje te ver weg.
  Een achtergrond of een plant is natuurlijk ook goed.

  Als je trouwens met Magix Video Deluxe 2007 werkt kan je ook de greenbox techniek toepassen. Dan hang je bv een groen doek achter je en kan je (heel professioneel) filmpjes of plaatjes in de achtergrond afspelen cq. weergeven.

  Fijne dag nog,
  Mario

 5. Erg creatief idee. Ik merk alleen dat ik ruim 4 minuten simpelweg lang vind. Het nadeel van zo'n zendertje is ook dat je moeilijk items kan skippen, wat wel zou kunnen als je de nieuwsberichten simpelweg in tekst op je blog plaatst. Oftewel, het idee is leuk, maar wat is de toegevoegde waarde?

 6. @Erik-Jan

  Het is inderdaad een nadeel dat je niet kan skippen, van de andere kant, dat kan bij het echte nieuws ook niet (zou wel moeten kunnen ;-)).

  Het leek mij wel een leuke (en andere) manier om het nieuws te brengen... Overigens wordt het zo ook wel wat persoonlijker in mijn ogen.

  Overigens is het natuurlijk ook wel de bedoeling om zo meer bekendheid te krijgen. Het zou natuurlijk heel leuk zijn als andere weblogs (Netters... ;-)) de Youtube player ook op hun website plaatsen..

 7. @Karel: Het fijne van TV vind ik (persoonlijk) dat ik die aan kan zetten en tegelijk kan internetten. Dat lukt dus wat lastig als ik een filmpje draai, omdat ik nu eenmaal maar één scherm tegelijk kan bekijken.

  Dat het persoonlijker wordt klopt, maar of ik dat nu zocht?

 8. Eenvoudige oplossing om het lange verhaal kort te maken:

  Bied een video-versie aan en voor degene die geen zin heeft te kijken plaats je nog eens een tekst-versie. Op die manier heb je het persoonlijker en nog extra content. Het laatste komt uiteraard je keyword-density ten goede.

  Groeten,
  Mario

 9. Mooi initiatief Karel !

  @Mario , heb je een voorbeeld waar keyword density op een pagina nog een rol speelt bij rankings ? Als ik de toprankings zo bekijk dan zie ik daar nie tzoveel meer van...kan ook verkeerd zitten daarom dat ik het vraag 🙂

 10. Goed werk Karel!
  Interessante inhoud en mooie vormgeving (met name de stukken waarin jij niet in beeld zat voor te dragen 🙂
  Persoonlijk vind ik vier items te veel, ik zou één of twee items per filmpje genoeg vinden.
  Ik kijk uit naar deel twee.

 11. Ik vind het ieder geval vernieuwend, en dat is altijd goed. Ben beneiuwd wanneer de eerste "online-commercial" tussen de onderwerpen komt...

 12. Beste Karel,

  Ik vond het filmpje een erg leuk idee, goede onderwerpen en een keer iets nieuws. Vind het dan ook geweldig om te zien hoe zo'n jong iemand met zulke ideen komt. Duidelijk iemand die weet waarover die het heeft. Inhoudelijk was het gewoon goed!
  Ik verwacht dat de volgende uitzending er nog beter uit zal zien! Ik wens je heel veel succes en kijk uit naar afl2.

  Groet Anton

 13. Ik had een vraagje als iemand het kan beandwoorden;
  Wanneer is de tv uitgevonden en de radio?
  En door wie?
  Het is een opdracht voor school maar niemand weet wat en op de computer is niks te vinden erover:(

  groetjes kayleigh

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *