Welke domeinnaam aanvragen

6 december, 2006

Dit artikel gaat over een domeinnaam aanvragen. Moet ik een gratis domeinnaam nemen? Moet mijn domeinnaam mijn belangrijkste keywords bevatten? Welke extensie moet ik gebruiken, .nl, .com of beide. In dit artikel ga ik dieper in op dit soort vragen.

Betaalde of gratis domeinnaam?

Eén van de eerste stappen die je moet ondernemen wanneer je een website begint is het aanvragen van een domeinnaam. Het registeren van een domeinnaam is een simpel proces maar het kiezen van een domeinnaam kan wat gecompliceerder zijn dan je denkt.

Je domeinnaam zal je “bedrijfsadres" worden van je online onderneming. Het is dus belangrijk om de juiste naam te kiezen. Probeer een domeinnaam te nemen die de bezoekers een hint geeft waar de site over gaat. En wanneer je domeinnaam refereert aan je bedrijfsnaam of merknaam zul je veel makkelijker gevonden worden.

Het is daarom dus belangrijk om een UNIEKE domeinnaam te kiezen. Dus geen domeinnaam die je bij je webhosting bedrijf krijgt, bijvoorbeeld www.webhostingbedrijf.nl/uwwebsite.

Met een eigen unieke domeinnaam:

  • Loop je niet het risico gegijzeld te worden door je hosting bedrijf. Je kunt gemakkelijk overstappen naar een ander hostingbedrijf.

 

  • Zullen je bezoekers je kunnen blijven vinden wanneer je genoodzaakt bent om over te stappen op een andere hoster.

Hier zijn nog enkele andere punten waar je op moet letten bij het kiezen van een domeinnaam:

  • Wat je domeinnaam wel en niet mag bevatten: Een domeinnaam mag elke combinatie bevatten van de basis letters en cijfers (geen speciale tekens als “<" of “&") tussen de 2 en de 67 karakters. Hoewel je in het begin en het einde géén gebruik mag maken van een “-“ of een “_" mag dit wel om woorden te scheiden. www.mijn-voorbeeld.nl mag wel maar
    www.-mijnvoorbeeld.nl mag niet.

 

  • Hou de naam kort en krachtig en zorg ervoor dat hij onthouden kan worden.

 

  • De voordelen van populaire keywords gebruiken in de domeinnaam. Wanneer je een domeinnaam kunt kiezen met een belangrijk keyword is dit zeker niet onverstandig. Zorg er echter wel voor dat de domeinnaam gemakkelijk onthouden kan worden.
    www.keyword-keyword-keyword.nl  is niet makkelijk te onthouden!!

Registreer niet alleen .nl!

Het is ook belangrijk om meerdere extensies te registeren. Wil je bijvoorbeeld internationaal dan is het verstandig om ook .com en .net te registeren!

Slotgedachte

Het kiezen van een goede domeinnaam is een cruciaal onderdeel van je online onderneming. Om serieus genomen te worden is het belangrijk om zelf een domeinnaam te registeren en geen gratis domeinnaam te nemen. Vergeet ook niet dat het mogelijk is om subdomeinen aan te maken. Dit zou voor mijn website bijvoorbeeld www.marketing.karelgeenen.nl kunnen zijn. Zo kun je toch keywords verwerken in je domeinnaam en kun je meteen een merk uitbouwen. (karelgeenen)

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Wij zijn van plan om volgend jaar een geheel nieuwe website te laten ontwikkelen. Met deze willen we ook de Europese ( engels- en duitstalige ) markt op gaan. Heeft een .Eu extensie een voordeel t.o.p.z. van een .Com ?

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *