Maak jij gebruik van mobiel internet? Help ons dan!

De afgelopen weken hebben we gewerkt aan een nieuwe toepassing. Iedereen die al met mobiel internet gewerkt heeft kent het probleem... je wil eenvoudig naar een website (of meerdere websites) en moet deze handmatig invoeren op je PDA of mobiele telefoon.

Maar wat als je nu eenvoudig via je laptop of pc een eigen mobiele startpagina kunt aanmaken die je kunt vullen met handige mobiele links?

Op dit moment gaan we de testfase in en ik kan je hulp daar zeker bij gebruiken. Ben jij dus iemand die regelmatig mobiel internet neem dan een kijkje op Gaat.mobi.

Laat ons weten wat je van de toepassing vindt en wat er beter kan. Alvast hartelijk bedankt voor je medewerking en als tegenprestatie zal ik nog wat interessante internet marketing artikelen voor je gaan schrijven, afgesproken?

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Ik vind het een leuk initiatief hoor, maar ik denk niet dat het heel erg nodig is. Een hoog percentage gebruikers surft mobiel met de fantastische browser Opera Mini Beta. Deze reduceert het aantal kilobytes dat een pagina 'kost' om te downoaden. Dit impliceert natuurlijk een minder hoge telefoonrekening en komt de snelheid ten goede. Deze browser heeft standaard een 'startpagina' aan boord welke gesynchroniseerd kan worden met een online-dienst. Dus: altijd en overal je eigen bookmars/startpagina.

 2. Heb je helemaal gelijk in maar ik geloof meer in een programma of dienst waarbij je niet gebonden bent aan een bepaalde browser.

  Uiteraard ligt het aan jezelf welke pagina's je aan de mobiele startpagina toevoegt. Je kunt er dus voor kiezen om alleen maar mobiele pagina's toe te voegen.

 3. Voldoet aan de eis van persoonlijke content. Vooral de het gemak van de opmaak via desktop internet is makkelijk. Via opera wordt de pagina goed weergegeven, echter via de standaard browser (nokia 6234) ziet de opmaak er anders uit (links horizontaal ipv verticaal). Hoe wordt er omgegaan met de enorme diversiteit in handsets?

 4. Hallo Karel,

  we juichen elk initiatief om mobiel internet te promoten van harte toe. Maar helaas staat de diversiteit aan mobiele telefoons en mobiele browsers de bruikbaarheid danig in de weg. Zelf zou ik het prettig vinden als Flash Lite goed ondersteund wordt. Maar ook javascript en CSS is nog niet of niet goed aanwezig op de mobiel.

  mobielstartpagina.nl heeft een initiatief gestart om mobiel internet en mobiele sites gemakkelijker toegankelijk te maken. De site bestaat uit een computerbrowser gedeelte en een aparte mobiele site die getoond wordt als je de site via je mobiel opent.

  Opera mini is een goede zaak, maar kan niet elke website goed weergeven. Het formaat van het mobiele display is helaas de bottleneck.

 5. Hoi Karel,

  Dit bestaat al jaaaaaaren...

  Een betere site hiervoor is msitebuilder.com. Je hebt hier veel meer mogelijkheden.

  Ik gebruik deze site al sinds begin 2006 voor zakelijk gebruik.

 6. Alles is voor verbetering vatbaar... Wij willen hier een soort van Nederlandse variant op maken. De bedoeling is een applicatie ontwikkelen die stabiel op alle telefoons draait en licht in gebruik is...

  Dus als je nog aanvullingen weet? Kom maar op!

 7. gewoon op je laptop p.c. suite van nokia installeren en je mobiel als modem gebruiken werkt bij mij het beste
  Het vinden van mobiele sites blijt bij mij wel een probleem
  is er niet een link waar alle sites te vinden zijn?

 8. Hallo John,

  er komen elke dag mobiele sites bij, dus alles vinden via één link lukt denk ik niet, check naast de andere mobiele portals:

  mobielstartpagina.nl

 9. Karel,
  ik moet zeggen dat ik voorstander ben / was van een aparte website voor "mobiel", gewoon 2 websites uit dezelfde database aangepast voor ieders gebruik.
  Probleem was dat er geen sluitende .htaccess file te vinden was die de laptops met mobiele browsers ontziet
  anders gezegd ze worden doorverwezen naar de mobiele site terwijl ze makkelijk de gewone site kunnen lezen maar kunnen dan niet meer kiezen welke website ze bezoeken
  (natuurlijk kan je daar omheen werken maar dat is niet de bedoeling

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top