Krijg gekwalificeerde kopers door vergelijkingssites

6 april, 2007

Eén van de hoofdredenen dat mensen online kopen is de gedachte dat het via internet vaak goedkoper is. Meestal is dit ook wel het geval, door lagere kosten (geen huur betalen voor een winkelpand) kunnen producten nu eenmaal goedkoper op het internet aangeboden worden.

Wanneer potentiële kopers op het net gaan willen ze vaak weten waar ze het minste moeten betalen. Ze gaan hiervoor naar de verschillende vergelijkingssites (verderop in het artikel vind je er een aantal). Wanneer jouw website bovenaan komt te staan met een bepaald product (je bent dus de goedkoopste) zul je ongetwijfeld veel bezoekers op je website krijgen.

Maar veel bezoekers op je website wil nog niet altijd zeggen dat je ook veel verkoopt, dat is namelijk weer een heel ander verhaal. Wanneer je website niet okee is zul je misschien wel veel bezoekers krijgen maar uiteindelijk niets verkopen. Dan hebben we uiteraard niet veel aan deze bezoekers. We gaan er even vanuit dat je website okee is..

Je hoeft daarom ook niet perse bovenaan te staan bij de verschillende vergelijkingssites. Wanneer je op de tweede of derde plaats staat en je hebt een sterke website zul je nog altijd kopers via de vergelijkingssite binnenhalen.

Hier volgen nog enkele tips om ervoor te zorgen dat de mensen op jouw website klikken bij de vergelijkingssites:

  • Probeer ook eens te concurreren op verzendkosten. Vaak staat een website wel op de eerste plaats met een bepaald product maar moeten er onnodig veel verzendkosten betaald worden. Maak bijvoorbeeld gebruik van een gratis verzending.
  • Een Thuiswinkel waarborg logo of een Qshops logo kan wonderen doen. Mensen zijn nog altijd een beetje huiverig wat betreft het online kopen. Een dergelijk logo geeft vertrouwen.
  • Vraag bestaande klanten om een review over het product op de vergelijkingssite te schrijven. De mening van andere telt zwaar bij een aankoop. Zij hebben het product immers al gekocht en weten dus of dat het iets is (of niet).

Tot slot nog een aantal vergelijkingssites waar je jouw website kunt aanmelden (verwijst rechtstreeks naar de informatiepagina):

Prijsvergelijk.nl

Kelkoo

Vergelijk.nl

Beslist.nl

Als er nog mensen zijn die gebruik maken van één van deze sites (of andere vergelijkingssites) geef in een reactie dan even wat je ervaring is.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *