Instagram niet langer alleen op mobiel

6 november, 2012

Vanaf deze week worden de Instagram profielen ook op het web uitgerold. Via dit blogbericht laat Instagram weten te luisteren naar de gebruikers en de profielen via het web beschikbaar te stellen.

Alle profielen zijn na deze week makkelijk te bereiken via Instagram.com/username. Het profiel bevat (uiteraard) alle gemaakte foto's, maar ook een bio die je online kunt aanpassen. Daarnaast is het mogelijk om anderen te volgen, liken en te reageren op foto's. Instagram wil het op deze manier nog makkelijker maken met anderen te connecten en foto's te delen, ook met mensen die nóg geen Instagram hebben.

Aanvulling geen vervanging

De webprofielen zijn een aanvulling om het delen van foto's nog makkelijker te maken. Het uploaden van foto's blijft alleen mogelijk via de mobiele app, dat is immers de focus van Instagram: het maken van foto's met je mobile device.

Online fotoalbum

Bovenaan het profiel worden automatisch de meest recente foto's weergegeven. Het geheel lijkt wel erg veel op Facebook, eigenaar van Instagram. De volgende profielvoorbeelden komen van het Instagram blog:


Ook de pagina's van merken worden op het web uitgerold, voorbeeld van Nike:


Iedereen krijgt automatisch een webprofiel, daar hoef je niets voor te doen. Het profiel en de foto's zijn openbaar. Ook mensen die geen Instagram account hebben kunnen de foto's (en profielen) bekijken. Zijn de foto's "private" dan zijn ze alleen zichtbaar voor Instagrammers die ingelogd en volger zijn.
Wat vind jij, gaat Instagram hierdoor niet teveel op Facebook lijken?

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Hoi
    Ik wil met instagram ipad een video opnemen, masr krijg er geen geluid bij. Heb instagram geupdate, gluidknop staat aan....?
    Geen idee hoe t komt verder...
    Vgr am

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top