Google Zoekwoordplanner instructievideo (Google Keyword Planner)

6 september, 2013

De Google Keywordtool is vervangen door de Google Keyword Planner (zoekwoordplanner). We kunnen dit uiteraard jammer vinden maar het is niet anders. We kunnen ons dus maar beter focussen op deze nieuwe tool van Google en zo snel mogelijk leren hoe we de Google Keywordplanner moeten gebruiken.
In de onderstaande video laat ik je zien hoe je deze tool kunt gebruiken voor zoekwoordonderzoek, succes!

Ben jij een showroom- of winkeleigenaar?

Speciaal voor jou heb ik een e-book geschreven met online marketing tips om meer klanten naar jouw showroom of winkel te krijgen. Deze bied ik je gratis als download aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied.

Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee de werving en selectie van online marketeers wordt verzorgd.

Contact: LinkedIn | Twitter | Tel. 085 208 21 00 | E-mail

 1. Karel, je hebt het bij 08:23 over ‘brede’ zoekwoorden die worden getoond, maar dat moet ‘exact’ zijn. Momenteel worden alleen de exacte zoekwoorden getoond en werkt de optie ‘breed’ niet. Aangezien deze optie wel is toegevoegd in het menu, lijkt het mij dat ze deze optie wel bruikbaar maken in de toekomst. Verder is dit filmpje een goede uitleg over de zoekwoordplanner.

 2. Dat is dus de manier hoe het nieuwe tool werkt. Maar welke keywords kies je uit de lijst met voorstellen? Jij hebt er een beetje random gekozen wat je leuk vond – maar waaraan kun je beoordelen waar je mee gaat slagen?
  Je hebt rechts een kolom staan die de maandelijkse zoekaanvragen weer geeft, en een die de concurrentie als hoof of laag inschat. Maar waarom is een keyword (laptopshop) met 22.000 aanvragen als laag ingeschat, en een ander (laptoptas 19 inch) met maar 70 aanvragen als hoog? Dat vind ik nogal een raadsel – weet jij waar dat aan ligt? Hoe zou je kunnen beoordelen welk keyword het meest succes beloofd?

 3. Ik was van de week ook al aan het spelen met deze nieuwe tool. Het valt me een beetje tegen en de oude logica was wat makkelijker na mijn mening. Waarom moet altijd alles worden aangepast.

 4. Karel koos in het filmpje allemaal zoekwoorden met ‘Hoog’, maar op die zoekwoorden wordt toch al veel te veel gezocht, dat heeft dus toch helemaal geen zin meer die nog in een overzicht in Excel op te nemen?

 5. Naar het antwoord op bovenstaande vraag van Ben Gidding ben ik ook benieuwd. Als je zelf hoog wilt staan, moet je toch weinig concurrentie hebben?

 6. Hoi Karel,
  Erg interessant filmpje, echter vraag ik me af hoe je kan optimaliseren op zoekwoorden met een verschillende schrijfwijze. In dit filmpje meteen een goed voorbeeld daarvan. Op basis waarvan kies je of je gaat optimaliseren op ” leren” of “lederen” ? Of kan je op allebei optimaliseren?

  1. Ook hier is het belangrijk om er zo natuurlijk mogelijk mee om te gaan. Uiteindelijk optimaliseer je niet voor zoekwoorden maar probeer je met een pagina een bepaalde zoekvraag (behoefte) te vervullen. Dus in dit geval kan ik me voorstellen dat beide woorden in de tekst voorkomen.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *