Social Media, zorg dat je niet te laat bent

5 januari, 2011

Gezien ik voor veel bedrijven de Social Media Marketing doe, wil ik jullie graag deze tip mee geven. Ook als je als bedrijf nog niet toe bent aan het gebruik van Social Media, registreer toch alvast de accounts.

De geschiedenis herhaalt zich

Het is eigenlijk hetzelfde als wat jaren geleden gebeurde met websites. Veel mensen hebben mee gemaakt dat ze een domeinnaam wilde registreren en er achter kwamen dat deze al bezet was. Iedereen kan namelijk een domeinnaam naar keuze registreren. Dit zelfde geldt voor de Social Media. Iedereen kan gewoon uw bedrijfsnaam gebruiken om een account of groep aan te maken. Het is zelfs een hele aparte business. Mensen registreren domeinnamen en social media accounts van bedrijven. Ze verkopen deze dan eventueel aan de eigenaar van betreffende domeinnaam of social media account.

Voorbeeld "De wereld draait door"

Zo had ik bijvoorbeeld bij de start van Hyves de groep aangemaakt van TV-programma β€˜De Wereld Draait Door'. Deze groep was uitgegroeid tot een enorm netwerk. Ik had hier dus misbruik van kunnen maken op het moment dat de TV-producent mij vroeg de groep aan hen over te dragen.

Registreer toch alvast de social media accounts!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Bedankt voor de reminder! Heb nog even gecheckt maar jammer genoeg kun je bij Twitter geen hele lange naam nemen.. Gelukkig was ik bij Facebook op tijd πŸ™‚

 2. Hier heb ik de afgelopen periode al diverse personen over gesproken en allemaal zeggen ze dat Social Media een belangrijke rol gaat spelen in de marketing van bedrijven.
  Overigens denk ik dat SM in de toekomst zeer belangrijk gaat worden aangezien je de interactie kunt aangaan met je doelgroep.

 3. Waarschijnlijk zal het over een paar jaar zo zijn dat Social Media niet eens meer als 'marketing' maar als vanzelfsprekend gezien wordt!.. Is natuurlijk wel zaak om daar nu al inderdaad op in te spelen...

 4. Gelukkig waren wij er ook redelijk optijd bij. Hetzelfde als met de domeinnamen in die periode! Ook goed om ondertussen al begonnen te zijn met je klanten in je social media te betrekken en ze jouw naam te laten verspreiden. Google heeft onlangs aangekondigd links en 'likes' mee te nemen in de SERPS. En natuurlijk de kans dat dit steeds belangrijker wordt voor je ranking.

 5. @Outlet: Het ligt eraan of je alleen social media in NL zoekt of ook over de grens. Zo heb je bijvoorbeeld:
  - Myspace
  - Delicious
  - StumbleUpon
  - Orkut
  - Netlog
  Ik weet even niet zeker of je ook bij deze een bedrijfsnaam kunt registreren, maar in het buitenland zijn deze in bepaalde landen erg belangrijk.

 6. Social media is al tijden een belangrijke speler in de marketing wereld. Dit is niets nieuws, maar wel goed dat er weer geattendeerd wordt om je domein (acount) vast te leggen.
  Ook zal het niet lang duren voordat google je ook meer gaat waarderen als je "nuttig" aktief bent op Social media

 7. helemaal mee eens, het is ook een van de dingen die wij standaard voor nieuwe klanten doen, het registreren van accounts. En indien de klant er zelf mee aan de slag wil, een duidelijke uitleg geven hoe de accounts te gebruiken.

 8. Inderdaad. Ik was er zelf voor een aantal zoekwoorden ook te laat bij :(. Het blijft altijd wel de vraag of Twitter en Facebook leidend blijven op het gebied van Social Media. De link in het artikel met domein extensies is daarbij m.i. wat vergezocht omdat SIDN geen concurrentie heeft en daarmee hun leidende positie gewaarborgd is.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *