Facebook's orgaandonor-tool breidt uit naar Azië en redt steeds meer levens

5 september, 2012

Japan en Zuid-Korea zijn de nieuwste leden op de lijst van landen waar de orgaandonor-tool van de socale netwerk-site kan gebruikt worden. Op die manier komen er 22 miljoen potentiële orgaandonoren bij.

Doel: meer orgaandonoren wereldwijd

De nog maar net gelanceerde orgaandonor-tool breidt dus uit naar Azie, nu kunnen ook de inwoners van Zuid-Korea en Japan zich inschrijven als orgaandonors én die status wereldkundig maken via facebook.
Volgens de website ‘The Next Web' hebben Zuid-Korea en Japan samen meer dan 22 miljoen facebook-gebruikers. Deze zullen het sociale netwerk zeker helpen in z'n doel om het aantal orgaandonors te verhogen. Facebook zelf kondigde de uitbreiding van de tool niet formeel aan maar een woordvoerder heeft het nieuws ondertussen wel bevestigd.

Vriendschap Steve Jobs inspiratie

Het sociale netwerk lanceerde de tool in de VS en Groot-Brittanië in mei van dit jaar. Het doel is om gebruikers hun ervaringen met orgaandonatie te laten delen en tegelijk een link te tonen waardoor anderen zich officieel kunnen inschrijven als orgaandonor in hun regio. Zuckerberg legt uit dat z'n vriendschap met de in oktober overleden Apple-oprichter Steve Jobs, aan de basis lag voor z'n idee om het sociale netwerk te gebruiken om mensen bewust te maken van het belang van orgaandonatie.
“We hadden nooit kunnen voorzien dat wat ooit begon als een klein netwerk zou uitgroeien tot zulk een belangrijk middel voor communicatie en het oplossen van problemen." aldus Zuckerberg.

800% toename in US en UK

De dag dat de tool in Amerika gelanceerd werd zag het orgaandonor-centrum van Californië een toename van maar liefst 800% in nieuwe registraties. Dit had volgens het centrum alles te maken met de actie van facebook. Ook in Engeland werd een vergelijkbare toename vastgesteld.

Wie volgt?

Met de toevoeging van Zuid-Korea en Japan kunnen nu facebook-gebruikers uit 13 landen zich inschrijven als orgaandonor. Als een gebruiker post dat hij donor is verschijnt er een automatische link die, voor elk land verschillend, een pagina toont waarop anderen zich kunnen aanmelden als donor. Facebook zou voorbereidingen treffen om nog meer landen toe te voegen aan z'n orgaandonor-tool.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top