Advertentie in Youtube video?

5 januari, 2007

Het zat er aan te komen.. Video is hot! Maar het businessmodel van Video op het internet is nu een raar verdeeld.. De producenten verdienen bijna niks en de websites die de video's tonen worden rijk (Google video, Youtube). Maar daar komt snel verandering in als het aan Adbrite ligt:

Het komt er op neer dat Adbrite een videoplayer heeft ontwikkeld waarin video's en advertenties getoond worden middels een splitscreen.

Bijzonder goed nieuws voor de producenten van de home made video's! De advertentie inkomsten worden gedeeld door de makers van de video en door Adbrite.

De nieuwe player van Adbrite stelt webmasters in staat om zelfgemaakte video's te voorzien van een eigen logo. Wanneer bezoekers deze video willen delen met andere zullen ze rechtstreeks verwezen worden naar de website van de producent, in tegenstelling tot de huidige video sites. Om bezoekers te krijgen naar je website via bijvoorbeeld Youtube moet je nu nog een URL in de video verwerken, die uiteraard niet kilkbaar is. Via de player van Adbrite zal dit snel veranderen.

Verder is het ook nog mogelijk om te verdienen aan je video. Omdat er een kleine, volgens de makers, geen irritante advertentie wordt vertoond kun je dus ook nog verdienen aan je zelfgemaakte video!

Ik verwacht dat de heel wat teweeg gaat brengen in videoland! Eens afwachten hoe lang het duurt voordat Google of Youtube hiermee komt"¦

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *