Waarom video en geluid op je website gebruiken?

4 december, 2006

De gemiddelde bezoekers neemt ongeveer 10% op van wat op een website geschreven wordt. Ze nemen echter tot 50% op van wat ze horen en zien, geluid en video dus. Wanneer je dus gebruik maakt van geluid en/of video zal de bezoeker 5 keer zoveel informatie tot zich nemen. Genoeg reden om de mogelijkheid van video en geluid eens wat nader te bekijken.

Door het toevoegen van geluid en video aan je website zul je een veel grotere impact op je bezoekers achterlaten, en ook op hun uiteindelijke besluit om te kopen.

Geluid en video hebben een groot potentieel om je bezoeker-naar-koper conversie te verhogen. Met andere woorden, door geluid en video zullen bezoekers eerder kopers worden.

Bedenk echter wel, het geluid en de video's moeten wel met een reden op de website staan. Je wilt de bezoekers immers niet vervelen met een videoclip die niets met het product wat je verkoopt te maken heeft.

Hieronder volgen enkele redenen om geluid en video toe te voegen aan je website:

 • Leer je bezoekers hoe met je producten om te gaan.
  Door ze met geluid en video een demonstratie te geven over je product zullen ze eerder vertouwt raken met je product en zullen ze een (positief) beeld vormen over je product. Wanneer de demonstratie een oplossing voor hun probleem laat zien zullen ze het product graag willen kopen!

 

 • Breng je site tot leven
  Met levendige, interessante en informatieve geluid en videoclips zul je de bezoeker langer op je website houden.

 

 • Maak je bezoekers vertrouwt
  Door een videoclip of geluidsfragment te maken van jezelf zien de bezoekers dat er een echt persoon achter deze website zit. Dit wekt meer vertrouwen en dat leid weer tot meer verkopen. Zeg nu zelf, je koopt liever iets van iemand die je kent dan van een fictief persoon.

 

 • Creëer interactie
  Middels geluid en video kun je interactie creëren op je website. Een goed voorbeeld vind je op deze website. In het menu rechts kunnen bezoekers een berichtje inspreken. Deze functie kan dus ook gebruikt worden voor klanten die al iets besteld hebben en hier hun mening op achterlaten.

Kortom video en geluid op een website kan bijna altijd de verkopen doen stijgen. Een goede software voor video's te maken vind je hier (Engels) en de url naar de voice box die ik ook op mijn website gebruik staat hier.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Beste Karel,

  Interessante site met veel wetenswaardigheden. Zeker ook je podcast. Wat me wel opvalt, is dat je wat betreft geluid de daad niet bij het woord voegt.
  Steeds meer bedrijven gaan over tot geluid; bijv. Rabobank en Nu.nl gebruiken readspeaker; maar er is ook maatwerk zoals bij http://www.cz.nl.

  Zou ook leuk zijn op jouw site. Podplaza wil graag helpen!!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *