Video: Hoog scoren bij Google's lokale zoekresultaten

Gisteren las ik een interessant bericht op de SEOmozblog over het optimaliseren van je lokale zoekresultaten bij Google. Ik was erg gecharmeerd van de tactiek die daar wordt besproken.
Het idee achter "goed scoren bij de lokale zoekresultaten" is dat Google kijkt naar het aantal verwijzigen op het internet naar een bepaald bedrijf. Ongeveer hetzelfde principe als bij het optimaliseren van de gewone zoekresultaten. Echter gaat het er bij deze links om dat de website waar de link vanaf komt ook de adresgegevens bevatten. Lokale zoekresultaten zijn namelijk gebaseerd op fysieke bedrijven (met een postadres en contactgegevens).
In de onderstaande video (6 minuten) leg ik deze techniek uit en laat ik zien hoe je hiervan kunt profiteren.


(kwaliteit is niet helemaal top, klik daarom op even op de knop naast het luidsprekertje in de video hierboven)

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Interessant maar helaas is er nog niet echt iets voor mensen die geen adres willen gebruiken op hun site (cfr. het artikel social media en jouw afwezigheid melden). Ik vraag me af wat het verschil zou zijn mocht je nou 2 identieke websites online plaatsen, eentje mét een adres en aanmelden in je online business center en eentje zonder adres.

 2. dit is een leuk nieuw inzicht. Heb eens wat controle gedaan en wat opvalt is dat de koplopers binnen deze zoekresultaten in onze branche veel betaalde links op allerlei bedrijevn site`s hebben.
  Zal me benieuwen hoelang dat goed gaat?

 3. @espresso apparaat, zowieso zou ik jouw webwinkel aanmelden, dat is tenslotte een goede zet maar zoals je zegt, dan is dat lokaal en dus moet je je daarnaast focussen op keywords die niet lokaal zijn. Lokaal wordt vooral gebruikt met mobiele applicaties (volgens mijn mening). Er zijn nog heel wat mensen die algemeen zoeken (lees: zonder locatie).

 4. Dit is zeker een van de belangrijke factoren om goed te scoren in de lokale zoekresultaten. Ook is het belangrijk dat er een goede koppeling wordt gemaakt met je website en Google maps. Vermeld je bedrijfsgegevens ook op je website met dezelfde gegevens als in Google maps, dan komt na verloop van tijd je website ook in dat lijstje erbij te staan.
  En kies de juiste categorieën relevante keywords , en vul zoveel mogelijk informatie in je google maps profiel in.

 5. Bedrijvencentrum is een beetje buggy 🙁
  Wij hebben 4 verschillende bedrijven in 1 bedrijvencentrum account alle 4 met een eigen website maar alle 4 de bedrijven zitten op het zelfde bezoekadres en maken gebruik van hetzelfde telefoonnummer via een centrale. Nu gooit bedrijvencentrum alles door elkaar, verkeerde BV bij verkeerde url enz enz. Zijn er trucjes of tips om dit te voorkomen???

 6. Is het ook mogelijk om verkeer dat via de lokale resultaten binnen komt in analytics te onderscheiden van het 'gewone verkeer' dat via google binnen komt? Ik ben wel benieuwd naar de cijfers van deze methode, maar kan nu in analytics niets vinden...

 7. @Huishoudelijke hulp, ik vermoed dat het kan maar het niet sluitend is. Ik weet dat er enkele zaken in Nederland wel mogelijk zijn om te meten en België dan weer niet. Ik zou er eens moeten dieper op in gaan om te weten wat precies. Ik dacht bijvoorbeeld PR meten via Analytics in België bijvoorbeeld (nog) niet actief is en in Nederland wel.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top