Tips en Tricks voor het gebruiken van Google Apps

Update 28-4-2012: Bekijk ook onze nieuwe blog met Google Apps tips!
Er zijn inmiddels al behoorlijk wat bedrijven en organisaties die Google Apps gebruiken, maar nog niet optimaal. Het Google Apps ontwikkelingsteam assisteert heel veel bedrijven (groot en klein) bij de overstap naar gebruik van Google Apps. Om deze overgang en het gebruik succesvol te laten verlopen hebben ze een ‘step-by-step tools guide' ontwikkelt.

Hier wat tips & tricks voor optimaal gebruik en inzet van Google Apps:

Maak gebruik van de verschillende gidsen, welke creatieve voorbeelden en templates bevatten om je te helpen met technische en marketing aspecten :

Onlangs heeft Google ook twee sites gelanceerd voor een goede start met Google Apps :

Voor vragen en technische support van Google Apps: http://www.google.com/support/a/
Zo, nu weten jullie weer even waar je naartoe kunt gaan voor meer informatie over Google Apps :-).

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Wat ik het meest irritante vind aan de apps is dat je niet op de website http://www.google.com/apps/ direct kan inloggen. Als je naar alle andere diensten gaat kan je altijd direct inloggen (analytics/gmail/adwords/etc).
  Verder wel super dat je oneindig aantal emailadressen kan aanmaken echter als beheerder is het nog niet optimaal je wilt eigenlijk in de apps direct de mail kunnen forwarden.

  1. Je kan bij google.com/a/jouwbedrijf.nl wel direct inloggen.
   Ik ben een cursus aan het maken voor gebruik van google apps door zzpers. Wat denken jullie? Is er behoefte aan zo'n cursus en wat zou je erin willen zien?
   Runy

 2. Ben je soms werkzaam bij google? volgens mij gaan bijna al je posts over google apps?
  ik ben trouwens wel benieuwt wat je van google wave vind?

 3. @Bjorn: Ik heb bij Google Apps alles zo staan dat ik direct in kan loggen. Ik heb mijn mailbox, agenda en docs in mijn bladwijzerbalk staan. Dus even inloggen in mail van apps, copy url naar bladwijzerbalk. Daarna naar agenda en idem dito. Works like a charm.

 4. Wij ook geloven 100 % in de kracht van Google Apps, nadat we een goed half jaar terug zelf volledig zijn overgeschakeld, bieden we het nu zelf ook aan als oplossing aan onze klanten, en met groot succes, waarna Google ons meldde dat we het eerste webbureau in België zijn met het Google Apps Athorized Reseller label, leuk toch 🙂 Check : http://googleapps.webs.be voor meer info.

 5. @dries
  Dries ik denk dat het meer is:
  een manier om als mkb bedrijf je kosten te beheersen. Geen backups, altijd bij je info, communiceren met je klanten.
  Het is ook de nieuwe manier van werken. Alles in de cloud, het internet als platform voor al je applicaties. Alleen internet, en je hebt alle functionaliteiten bij de hand.
  En als het geintegreerd wordt met google wave, dan hebt je ook alle documenten in een online communicatiekanaal.
  Ik begrijp dus waarom Karel deze dienst bespreekt. Alles giigle analytics, apps, gmail, sites, wave gaat naar elkaar toegroeien! Naast de negatieve privacy aspecten biedt dit gigantische mogelijkheden voor mkb bedrijven.

 6. @Runy volledig mee eens. Zelf ben ik ook stilletjes aan meer naar de cloud aan het 'moven' maar toch stel ik mij de vraag 'Wat als?'.
  Met één paswoord beheer je alles. Dus kraken en je hebt alle info die je maar kan wensen. Beetje schrikwekkend toch?

 7. @Dries
  security is inderdaad een aandachtspunt. Maar google zet er veel middelen in om dat te regelen. Ik zie het zo - de kans dat er bij mij ingebroken wordt thuis en mijn laptop wordt meegenomen of de kans dat mijn hard disk crasht en mijn hele administratie weg is acht ik kleiner dan dat mijn gegevens bij google publiek worden. En je krijgt veel voor terug als je meedoet met google apps. Ik heb dus liever dat mijn data in een datacenter staat en gebackuped wordt elke dag dan op mijn hard disk thuis.

 8. Google Apps is ook erg handig in te zetten voor SEO bedrijven. Wij gebruiken naast Gmail (met eigen domeinnaam), agenda vooral Google Sites en Google Docs.
  In Docs kan je excelbestanden maken (inclusief formulierversie voor invoer en lijst versie voor uitvoer). Deze sheets kan je in Google Sites ' includen ' en delen met relevante personen.
  Wij werken veel met freelancers en studenten bijvoorbeeld voor linkbuilding.
  Je maakt een excelsheet in Google Docs met daarin een paar honderd interessante linkpartners. Vervolgens maak je in Sites een soort ' intranet ' waar de student (linkmanager) kan inloggen. Alleen de excelsheets van de klanten waar deze linkmanager voor werkt zijn gedeeld. De linkmanager logt in en kan in het Google Sites intranet exact zijn of haar werkzaamheden managen. Omdat de docs gedeeld zijn kunnen wij realtime monitoren, aansturen en rapporteren.
  De linkmanagers zien per klant een overzicht van linkpartners en houden de status bij, heel overzichtelijk via webformulieren. In werkelijkheid werken ze in een gedeelde excelsheet. Verder hebben we aardig wat kennisdocumenten die we op 1 plaats actueel houden en zo automatisch alle linkmanagers van de laatste info voorzien omdat het doc bij alle linkmanagers is gedeeld.
  Niets dan lof voor Google Apps, er zijn zelfs gratis ERP en CRM plugins voor, bijv myerp.com, helemaal gratis !
  Zeker met de komst van iphones, ipads, m.a.w. je mail, agenda en contacten op 3 of meer plaatsen managen is heel simpel synchroon te houden, ook met de gratis Google Apps, inclusief gebruik eigen domeinnaam etc.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top