Rusland weert Google van Android tablets

4 september, 2012

Ben je niet gelukkig met het feit dat je Android telefoon of tablet data verzamelt en naar Google doorstuurt? Dan ben je niet alleen..

Eigen versie van Android

Het Russische Ministerie van Defensie heeft aangekondigd een uitgeklede en geëncrypteerde versie van Google's besturingssysteem te gaan maken, bedoeld voor regerings- en militaire apparaten, maar ook te koop voor het grote publiek.

Rusland bang voor doorspelen informatie

Google verzamelt een behoorlijke hoeveelheid informatie van Android gebruikers, waaronder persoonlijke informatie en gebruiksdata, die het bedrijf helpen om gerichte advertenties te tonen. Dit is één van de redenen dat het Android-systeem gratis aangeboden wordt aan fabrikanten. Maar Rusland staat wantrouwig tegenover het besturingssysteem van Google en vreest dat deze data in handen zou kunnen vallen van de Amerikaanse overheid en dat gevoelige communicatie zou kunnen uitlekken.

Russian Mobile Operating System

Het antwoord van Rusland op dit probleem wordt het ‘Russian Mobile Operating System' (RoMOS), dat onthuld werd tijdens de IFA-beurs in Berlijn. RoMOS ziet er uit als Android en werkt ook op dezelfde manier, maar het verzendt uw data niet naar Google en is zo goed als 100% hackbestendig, volgens z'n ontwikkelaars. Het gebruikt ook Ruslands eigen alternatieve GPS-systeem, het ‘Global Navigation Satellite System (GLONASS), voor het geval de Amerikaanse overheid het GPS systeem zou afsluiten. GLONASS wordt ook ondersteund op de iPhone 4S.

Made in Russia

De eerste 10-inch tablets die RoMOS zullen draaien zullen later dit jaar op de markt komen. Ze zouden shock- en waterbestendig moeten zijn. De tablets zullen gefabriceerd worden in Rusland, echter wel met overwegend buitenlandse onderdelen. Het afgewerkte product zal voornamelijk gericht zijn op Russische ambtenaren en militair personeel, maar er zal ook een versie voor de consumentenmarkt komen.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *