Nieuwe Google Penguin update (4.0?) doorgeschoven naar begin volgend jaar

4 december, 2015

De laatste Penguin Update dateert alweer van oktober vorig jaar (2014). Google gaf eerder aan dat de nieuwste update eind dit jaar zou verschijnen. Volgens Searchengineland wordt de lanceerdatum door de aankomende feestdagen doorgeschoven naar volgend jaar.
Hierdoor zullen we nog even moeten wachten op een in mijn ogen interessante update. Deze belooft namelijk real-time te worden, wat zou betekenen dat je realtime een penalty kunt krijgen of oplossen.

Wat was Google Penguin ook alweer?

Google Penguin is een algoritme wat zich onder andere richt op de slechte links op het internet. Het spoort deze op en straft degene die met dergelijke links hun linkprofiel bewust hebben gemanipuleerd.
Op ons blog hebben we hier overigens al regelmatig over geschreven, bewijst deze zoekopdracht.

Waarom is de volgende update dan zo interessant?

In het verleden zijn er al verschillende updates geweest en inmiddels zitten we op versie 3.0. Het "nadeel" van de vorige versies is dat de gegevens niet real-time worden verwerkt. Zo kan er een hele tijd overheen gaan voordat het opgeloste probleem (de links verwijderd of disavowed) ook door Google wordt erkend.
De volgende update belooft daar dus verbetering in te brengen door real-time data te verwerken. Dit zou betekenen dat wanneer slechte links worden ontdekt de penalty ook real-time in werking zal treden. Van de andere kant: verwijder je dezelfde links zou de penalty ook real-time worden opgeheven.

En in de praktijk?

Ik ben overigens benieuwd hoe dit dan ook in de praktijk gaat werken. Want real-time lijkt mij ook een behoorlijke wissel te trekken op de performance van het algoritme. Hoe dan ook, we kijken er hier intern al naar uit ;-). Uiteraard houden we je op de hoogte zodra eea. live is!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Had de update ook al verwacht dit jaar. Ben ook heel benieuwd naar hoe 'realtime', deze update daadwerkelijk zal zien. De spiders van Google zullen bepaalde links toch eerst moeten ontdekken, voordat ze kunnen bepalen of iets goed of slecht is. Je zou zeggen dat het veel makkelijker wordt om links te bouwen. Je bouwt een paar links -> werkt het? Oké dit is goed. Werkt het niet? Verwijder je de links gewoon weer... Is er niet meer bekend over de update? Lijkt me dat ze wel meer gaan doorvoeren dan enkel meer 'realtime' bezig zijn?

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *