Kwaliteitsscore Google Adwords verbeteren

Google AdwordsSinds Google de kwaliteitsscore binnen het Adwords programma hanteert kun je niet meer een zoekwoordlijst met duizenden keywords maken en kliks kopen voor slechts 5 eurocent. Google controleert namelijk de kwaliteit van de zoekwoorden door te kijken of dat ze wel gerelateerd zijn aan de pagina waarnaar je de bezoekers verwijst in de advertentie.

Er is echter een “truck" om er achter te komen welke zoekwoorden bij je website passen en dus een hoge kwaliteitsscore zullen halen...

Google zou Google niet zijn als ze hiervoor zelf een tool hebben ontwikkeld. Via het hulprogramma voor zoekwoorden kun je kiezen voor sitegerelateerde zoekwoorden. Vul hier de url van je landingspagina in (de pagina die de bezoekers te zien krijgen na het klikken op je bestemmingsurl) en Google geeft je alle zoekwoorden die gerelateerd zijn aan die pagina.

Omdat Google deze zoekwoorden als gerelateerd beschouwd krijgen deze zoekwoorden automatisch een hoge kwaliteitsscore en hoef je niet zoveel te betalen per klik"¦

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Heb ook niet gezegd dat dit de enige manier is om de kwaliteitsscore te verhogen 😉

  Heb er zelf ook al heel wat artikels over geschreven op deze weblog. Maar is inderdaad een leuke handleiding die je hebt geschreven!

  Had namelijk op mijn todo lijstje staan om daar een artikel aan te wijden (aan je handleiding) maar je hebt de url zelf al geplugged...

  Voor hoeveel mensen houd je eigenlijk een campagne bij?

 2. Uiteraard heb je alle vrijheid om alsnog een artikel te wijden aan m'n handleiding 😉 Dat zou ik zeker waarderen en dat voegt meer waarde toe dan alleen de hierboven geplaatste URL!

  Op dit moment houd ik voor slechts een handjevol mensen wat campagnes bij, omdat ik het de laatste maanden erg druk heb met afstuderen. Hoe lopen bij jou de zaken?

 3. Ik begrijp dat je dat waardeerd maar als je zelf url's gaat pluggen naar je eigen blog ga ik dat niet nog een keer doen... Misschien is het handiger om mij de volgende keer een mailtje te sturen met daarin de vraag of dat ik een stukje aan je handleiding wil besteden.

  Qua Adwords doe ik bijna alleen nog maar de grotere campagnes, dus dagbudget vanaf 100 euro, en dit gaat zeker lekker!

 4. UHmm vraag aan Karel, toen ik zojuist op je link klikte om het programma dat kan wrappen te downloaden. Zag ik dat dit deel van de pagina geheel leeg is, is dit bewust of onbewust en is er een mogelijkheid dat ik het programma nog kan krijgen ?

  groeten een adwords noob 🙂

 5. Hoe je je adwords campagne ook inricht, wat voor zoekwoorden je ook probeert te forceren; uiteindelijk draait het om content op je website die relevant is en voor gebruikers goed te vinden via de navigatie. Dit heb ik zelf ondervonden: na jarenlang rond de 20 - 30 websites te hebben gehad voor mijn dienstverlening (voor ieder zoekwoord een website) ben ik, na een training van Dokter Klik, tot de conclusie gekomen dat het schrijven van nuttige en goede websteksten, niet alleen gericht op de zoekwoorden maar vooral op de inhoud van de pagina het beste werkt.

  Dit werkt het beste om bezoekers binnen te krijgen en ze daar te houden. Maak voor ieder zoekwoord een aparte pagina met relevante informatie, zorg dat deze pagina technisch in orde is en focus je op één website...

 6. Op deze website heb ik een seo pakket gevonden van SEO Powersuite, waar je een vrij pakket kunt downloaden. Website auditor helpt bij het zoeken van de juiste zoekwoorden.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top