Google kondigt officieel aan: een gebruiksvriendelijke website voor mobiel wordt een rankingfactor!

4 maart, 2015

Afgelopen week heeft Google officieel aangekondigd dat ze vanaf 21 april de mobiele bruikbaarheid van je website ook mee gaan nemen als rankingfactor binnen de mobiele zoekopdrachten.
Een logische zet natuurlijk, maar waarschijnlijk wel eentje met gevolgen. Want eerder schreef ik al dat Google steeds meer belang hecht aan een website die ook op mobiel goed wordt vertoond.

Vanaf 21 april wordt het dus ook officieel een rankingfactor. Oftewel, je komt er als ondernemer niet meer onderuit om een website te laten ontwikkelen die ook op mobile devices goed wordt vertoond (en dus gebruiksvriendelijk is).

Is jouw website al geschikt voor mobiel? Doe de test!

Typ hieronder je websitepagina zonder http(s) en klik op test pagina!

 
En? Is jouw website al klaar om hoog te scoren in de mobiele zoekresultaten?

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Ik snap het niet helemaal, want dat gebeurt nu al met mijn sites. Als ik met mijn mobiel zoek naar mijn sites, score ik veel lager dan wanneer ik dit op een laptop doe. Meteen alle sites responsive maken dus.

 2. Hallo,
  Je begint het nu al te merken dat je daalt in de ranking doordat de website niet responsive. Ik ben dan ook druk bezig met een nieuwe website.
  Toch goed dat dit gebeurt van het dwingt je wel weer na te denken over een nieuwe website. De mijne is sterk verouderd.
  groet,
  Harold Renkema

 3. Zeker een logische stap nu je ziet dat mobiel steeds meer wordt gebruikt, ook voor online shoppen. Doordat mobiele telefoons steeds grotere schermen krijgen wordt het ook steeds meer gebruikt als alternatief voor de tablet of soms zelfs voor de laptop. De mobiele revolutie die al jarenlang geleden was aangekondigd zal naar alle waarschijnlijkheid in 2015 pas echt doorzetten, mede doordat Google nu de gebruiksvriendelijkheid van mobiele websites als een rankingfactor gaat zien.

 4. Hallo Karel,
  Hoe werkt dit met websites welke een "mobiele website" hebben op een ander domein (bijv. m.websitenaam.nl). De mobile friendly test van Google geeft hierbij aan dat het hoofddomein mobile friendly is, maar Google ziet een mobiele website toch als een aparte website?

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *