Waar halen mijn collega’s hun links?

door | 3 september 2009 | Linkbuilding, Zoekmachine Optimalisatie

Dit artikel is het 4e deel in de reeks online positie versterken. We komen aan een belangrijk onderdeel om je online positie te versterken en dat is linkbuilding. Hieronder vind je een aantal technieken om in kaart te brengen waar je concurrenten backinks hebben. In het volgende en laatste deel gaan we verder in op manieren om zelf waardevolle links naar je website te bekomen.

1. Aan de slag

Als je nog geen duidelijk beeld hebt op je online concurrentie, maak je best eerst en vooral een heel beknopte analyse. Je kunt dit eenvoudig doen door je belangrijkste trefwoorden in Google in te typen. Kopieer de concurrerende resultaten in een tekstbestandje en beperk het tot een tiental echt belangrijke.

2. Waar halen zij hun links?

Nu je weet wie je concurrenten zijn, kun je achterhalen waar zij hun links halen.

Een bijzonder handige tool is: linkdiagnosis.com

Deze geeft niet enkel de links maar berekent ook de waarde op pagerank en het aantal links op de linkpagina. Je kunt ook de resultaten makkelijk naar een CSV bestand exporteren.

3. Andere tools om backlinks te achterhalen

http://www.domain-pop.com
http://siteexplorer.search.yahoo.com/search?p=http%3A%2F%2Fwww.domein.be&fr=sfp&bwm=i
http://www.backlinkwatch.com
http://www.iwebtool.com/backlink_checker
http://www.online-utility.org/webmaster/backlink_domain_analyzer.jsp

4. Het kaf van het koren scheiden

De meest interessante backlinks zijn die van op pagina’s met 

 • gelijkaardig onderwerp;
 • zo hoog mogelijke pagerank;
 • zo weinig mogelijk uitgaande links.
   

In het volgende artikel gaan we verder op hoe jij interessante backlinks bekomt!

Ik stel voor dat iedereen die nog andere backlink-tools kent, deze even als commentaar op dit bericht met de andere bezoekers deelt !

Nader kennismaken?

Wil je graag meer informatie over onze dienstverlening en weten wat wij voor jouw showroom kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op. Bellen mag uiteraard ook: 085 208 21 00.

71 Reacties

 1. Danny Verhoeven

  Je concurrenten analyseren is erg belangrijk in SEO.

  Ik gebruik zelf Yahoo Siteexplorer.

  Tip: Gebruik Google NIET om backlinks te checken. Om een of andere reden geven ze niet alles weer.

  Weet iemand eigenlijk waarom Google dat niet doet?

  Antwoord
 2. Isiblog

  Hello Danny, waarom ze het doen weet ik niet maar link:… geeft inderdaad geen correct beeld. Helemaal niet! Het voordeel aan de linkdiagnosis tool is dat je ook kunt sorteren op ankertekst, pagerank, etc.

  Antwoord
 3. maarten

  Ik heb ooit gehoord dat google niet alle backlinks (maar 20%ofzo) weergeeft om zo beter hun algoritme te beschermen.

  Antwoord
 4. Dave

  Ik hoop dat de Yahoo & Bing trouwpartij in de nabije toekomst voor geen problemen gaat zorgen want zowat alle tools (if not all) gebruiken de yahoo data…

  Verder heb je natuurlijk nog Majesticseo en Linkscape (betalend).

  Dave

  Antwoord
 5. Nienke Buiskool Leeuwma (Web Match)

  Linkdiagnosis vind ik ook handig. Zeker om profielen te vergelijken. Ook de anchor teksten zeggen veel.

  Oftewel, je weet aardig goed waar je aan toe bent.

  Antwoord
 6. Isiblog

  Hoi Dave, laat ons inderdaad hopen!
  Wat majestico betreft, inderdaad een leuke tool vooral voor je eigen sites maar geeft niet echt een actueel beeld… (die linkdiagnosis trouwens ook niet hoor!)

  Antwoord
 7. Bjorn van der Neut

  Cool tooltje dat linkdiagnosis.com maar je moet wel de firefox plugin installeren anders krijg je niet alle backlinks terug.

  Tja dat is ook een manier om je nestelen in browsers.

  Antwoord
 8. Dave

  Hi Fons,

  Voor zover ik weet is de index van Majestic zowat 3x groter dan die van yahoo dus waarom zou de data niet goed zijn ?

  Dat het data is van een paar maand geleden, kan best zijn maar dat heb je ook met yahoo..

  Dave

  Antwoord
  • Isiblog

   Hello Dave, op het eerste zicht is de data een stuk ouder dan bij Yahoo. Met een test die ik deed zag ik de status van mei. Yahoo toont recentere data. Misschien dat eenmaal de account is aangemaakt ze de data nauwkeuriger verzamelen. We zullen zien…

   Antwoord
 9. Willemjohan

  Interesant artikel.

  Dit is ook precies waar ik nu mee bezig ben. Alleen nu is mijn vraag aan jullie hoe je het linkbuilding gebeuren het beste kunt aanpakken. Het is allemaal een beetje tijdrovend.

  Op welke manier kun je webmasters het beste benaderen om succes te hebben.
  Ik wil liever geen uitgaande links of linkruil omdat ik dat een beetje onprofesioneel vind overkomen in een webwinkel.

  Antwoord
 10. Hypotheek deventer

  Al geruime tijd gebruiken wij linkdiagnosis om de concurrentie in de gaten te houden. Door domweg de weergegeven links aan te klikken ben je er snel achter of je een link kwijt kunt op dezelfde pagina`s. Linkdiagnoses leunt echter wel zo erg op yahoo dat je niet echt kunt vertrouwen op de weergegeven info wanneer je zelf slechts op Google mikt. Het valt mij op dat Yahoo bijvoorbeeld de links sneller oppikt dat Google. Immers in webmaster tools van Google moeten de nieuw aangemaakte links na verloop van tijd zichtbaar worden.

  Sinds gister is de nieuwe site van linkdiagnosis online. Iets mooier, iets meer te klikken niet perse overzichtelijker.

  Ps. excuus voor de gebruikte naam maar we blijven natuurlijk linkbuilden.

  Groeten Marc

  Handige tool maar geen wondermiddel.

  Antwoord
  • Martijn

   Denk niet dat je naam een probleem vormt, rReacties worden toch genofollowed. Karel beloont mensen die vaak reageren overigens wel.

   Antwoord
   • Hypotheek deventer

    Nofollow maakt volgens linkdiagnoses niet altijd wat uit. Althans dat leidt ik af uit de resultaten daar. Er zijn voldoende nofollow links die toch op de ene of andere manier een beetje juce doorgeven. Het kan natuurlijk zijn dat dit alleen voor Yahoo zo werkt maar ik meen dat ik enkele maanden geleden matt Cuts ook zoiets heb horen zeggen. Nofollow is niet langer een absolute stop op de linkjuce.

    Antwoord
  • Isiblog

   Ik vind het ook niet echt overzichtelijker. Wel handig dat je nu de rapporten kunt opslaan en dus een historiek kunt bijhouden. Gisteren nog een artikeltje geschreven over plannen, registreren en evalueren (zie http://blog.isinet.be/internetmarketing_algemeen/plan-registreer-en-evalueer-je-marketing-inspanningen), het is bijzonder nuttig om dit wekelijks/maandelijks wat samen te vatten en tegenover je inspanningen en resultaten te plaatsen (bezoek, etc). Je komt er al snel achter wat in jouw sector de meest rendabele inspanningen zijn!

   Antwoord
 11. Isiblog

  Willemjohan, het vijfde deel van de reeks gaat precies daarover. Er zijn wel manieren om dit vrij vlot te laten verlopen. Ik probeer dit eerstdaags uit te werken!

  Antwoord
 12. Martijn

  Het is inderdaad even wachten wat Microsoft met de verschillende Yahoo! tools en opties gaat doen.

  Waarom Google dat niet doet? Omdat het een optie is die alleen voor SEO interessant is en Google geen fan is van SEO? Omdat het inzage geeft in hun algoritmes? Omdat het extra bandbreedte kost die Google niks oplevert? Of alle bovenstaande redenen?

  De site explorer van Yahoo! is handig, maar heeft een aantal sterke beperkingen, waaronder:
  Het toont slechts 1000 links.
  Het maakt totaal geen onderscheid tussen links
  Het is onduidelijk van wanneer de data stamt
  etc

  Als je toch concurrenten aan het bekijken bent, check dan gelijk even of er iemand met de SEO bezig is (geweest). De sporen daarvan zijn meestal snel te vinden.

  Antwoord
 13. Carel

  Google geeft via de link:domein een sample van de daadwerkelijke backlink resultaten. (zover ik heb ondervonden: 1-25 resultaten)
  Matt Cutts: “Als eigenaar van een website wil je niet dat iemand anders je totale backlinks gaat uitpluizen. Als je de eigenaar bent kun je via het webmaster gedeelte je totale links terugvinden. Dat is de reden dat google slechts een sample laat zien.” Dit wil niet zeggen dat Matt vaker onduidelijk is al dan niet slechts één gedeelte van het verhaal duidelijk maakt. Het lijkt me sterk dat het niet gaat ter bescherming van het algoritme zoals hierboven in een post al beschreven.
  Via Yahoo krijg je maximaal 1000 links. Ik gebruik nu de resultaten met alle “dubbele” links uitgesloten van de resultaten. Ik heb geen idee of ik hier goed aan doe maar als een zoekmachine ze weg laat dan zal deze geen waarde toekennen aan de linken? Aan de andere kant denk ik; ja als ik van Adobe 10 links kan krijgen met een mooie pr dan wil ik die 10 keer hebben.
  Ik weet op basis van mijn huidige marktonderzoek, (laat de markt even in het midden †“ en ik ben net een paar dagen bezig met seo) dat een nummer 1-10 positie heel goed haalbaar is met een paar goede links. Ik heb echter ook een paar websites gezien in de resultaten waarvan ik zelf dacht, hoe kan dat nu weer? 40.000 links †“ na wat googlen begrijp ik dat je via een footer in een forum aardig wat links kunt verzamelen(zo kan iedereen zijn backlinks cloaken?).
  Mijn vraag in het verlengde over dit fenomeen:

  Als ik in de Yahoo site explorer zoek met: linkdomain:eendomein.nl -site:eendomein.nl. In ondersteuning met de tool: seo for firefox van seobook.
  Ik krijg daar bijvoorbeeld het volgende resultaat:
  Yahoo domein links: 4200.

  Ik ga naar de laatste pagina uit de resultaten, nummertje 33. (ik zeg daar, ok geef mij ook maar de dubbele. Dan heb je maximaal 1000 resultaten van 4200.

  Ik zet deze 1000 resultaten in een excel sheet. 1 t/m 1000 met de bijbehorende pagerank / link.
  Nadat ik deze 1000 linken in mijn sheet heb genoteerd sorteer ik alle linken die minimaal pagerank 1 hebben. Alle pagina†™s met een pr 0 sluit ik uit. Stel 30 van de 1000 linken hebben een pr 1 †“ 10. Ik ga me aanmelden bij deze pagina†™s met een juist tekst anchor etc en ik doe dit voor al mijn concurrenten. Zo heb ik misschien 500 pagina†™s met een pr van 1-10 waar ik me bij heb aangemeld. Is dit een juiste manier van (startende linkbuilding of moet ik deze links ook nog verder gaan analyseren in de zin van, onderwerp komt overeen enz?) †“ Ik weet dat dit aardig wat tijd gaat kosten maar is het ook de moeite waard? En moet ik me ook aanmelden bij alle pagina†™s met pr 1 of 2 of echt alleen de goede, laat maar zeggen vanaf pr 2+†“ Hoe beïnvloed dit mijn pagerank ?

  Grafische weergave: (let op: alle sites gaan over het onderwerp).

  PR LINK AANMELDEN
  6 link 1 Ja
  6 link 2 Ja
  5 link 3 Ja
  5 link 4 Ja
  5 link 5 Ja
  4 link 6 Ja
  4 link 7 Ja
  4 link 8 Ja
  4 link 9 Ja
  4 link 10 Ja
  2 link 11 Ja/Nee?
  2 link 12 Ja/Nee?
  2 link 13 Ja/Nee?
  1 link 14 Ja/Nee?
  1 link 15 Ja/Nee?
  1 link 16 Ja/Nee?
  1 link 17 Ja/Nee?

  Moet ik op deze pr 1/2 websites een link zien te krijgen ja of nee?

  Nog een vraag waarop ik hier misschien wel een antwoord kan krijgen:
  – Ik zie soms pagina†™s met een pr van 4. Ik kijk in de backlinks 29 stuks, hiervan is er 1 een echte 4 en ik kom twee keer een 2 tegen en de rest is een 0. Hoe kan deze website een pr van 4 hebben? Heeft het aantal links dat een 0 heeft dan toch waarde? (massa rules over kwaliteit? Dit lijkt me sterk namelijk maar ik kan hier geen duidelijkheid in krijgen voor mezelf).

  In aanvulling op deze vraag: Een webpage met 40.000 resultaten waarvan er 30 bruikbaar zijn (pr 1-10) en de rest heeft een 0. Hoe kan het zijn dat deze toch een pr van 4 heeft. Ik mag aannemen dat het aanmelden bij slechte pagina†™s (pr0) een niet al te beste invloed heeft op je pr. Dit spreekt dat volledig tegen. Of is het zo dat deze eigenaar zijn pagina bijna onmogelijk naar een pr5 kan krijgen gezien het aantal †˜slechte†™ linken.

  de 30 bruikbare resultaten kunnen toch niet opwegen tegen 39.970 slechte links? Of zitten er in de 39.000 links die ik niet kan zien toch nog goede links verstopt ? †“ Hoe kan ik deze inzien of ga ik hier nu te ver?

  Bedankt voor de reacties. =)

  Groet,

  Carel

  – site is zeer informatief, dank 😉

  Antwoord
  • Rene Stuifzand

   Als de links over jouw onderwerp gaan dan wil je deze ook hebben. Je vraagt niet alleen maar links aan om de linkjuice maar ook omdat je eventueel bezoekers van die site kunt krijgen die geïnteresseerd zijn in jouw onderwerp. Deze mensen kunnen net zo goed lid zijn van andere communities of jouw website verspreiden.

   Advies: Vraag alleen links aan op websites die over jouw onderwerp gaan.

   Ik verwacht dat ook veel van die 40000 links van dezelfde website zijn en een link van jouw site aan de zijkant hebben staan. Als je op bijvoorbeeld een blog staat dan krijg je ineens voor alle pagina’s op die blog een link. Als je sites gaat aanmelden vraag dan gewoon 1 link aan voor dat domein. Begin met de hoogste pagerank en werk dat langzaam af.

   Antwoord
 14. Carel

  Dank je René. Klopt, mensen moeten je bezoeken anders zijn je links nutteloos.

  Ik snap je advies maar stel nu dat ik een forum tegen kom. En ze bespreken daar een product waarvan ik denk hé dat gaat over mijn product. Dan kan ik daar toch mooi op reageren (professioneel gezien – dus wel iets toeveogen aan het gesprek met een link erin?)

  De 40.000 links zijn grotendeels van dezelfde pagina’s sinds ik zonder de ommitted results op 482 links kom.

  @isiblog, laat maar komen deel 5.

  Antwoord
  • Fons Walleyn

   Hoi Rene, ik ben het niet eens dat links nutteloos zijn als niemand er op klikt. Het is leuk meegenomen om links te plaatsen waar nog eens op geklikt wordt maar het belangrijkste is voor mij dat de spiders ze tegenkomen 😉

   Antwoord
 15. Carel

  Als ik het goed begrijp hoef ik dus niet dieper dan 1000 links tenzij Yahoo laat zien dat er meer dan 1000 unieke resultaten zijn. Ik heb in de meeste gevallen dus gewoon genoeg aan yahoo site explroer + de tool die ik nu ook al gebruik. Ik werk mijn lijst af van hoog naar laag en dan maar wachten op het resultaat =)

  Antwoord
 16. Rene Stuifzand

  Je kunt ook onmogelijk alles zo precies hebben zoals je wilt. Mensen doen wat ze willen dus ik zou me niet al te druk maken over mensen die op forums bezig zijn. Je kunt je linkbuilding sturen maar niet perfect uitplannen.

  Als je lang bezig bent met links dan kun je voor al die pr0 links natuurlijk je tijd altijd beter aan goede content besteden.

  Antwoord
 17. Robert Theuws

  Werkt super inderdaad, linkdiagnosis…
  ik wacht ook even op het volgende artikel. Ben zeer beniewd.

  Antwoord
 18. Parkeren Schiphol

  Linkbuilding wordt steeds belangrijker. De kunst is meer je concurrent er ook een stapje mee vooruit te zijn i.p.v. te gaan kijken hoe de andere het geregeld hebben toch?!

  Antwoord
 19. Carel

  Een stapje voorlopen op je concurrent zal inhouden dat je eerst gelijk moet zien te komen ;).

  Ik bedoel, ik ben niet vies van zoeken maar als iemand het werk al heeft gedaan dan neem ik dat graag over.

  Antwoord
  • Pieter Hubregtse

   Om specifiek enkele collega’s te volgen gebruik ik ook Google Alerts. Simpel eens in de week m’n mapje in de mailbox langslopen of er iets nuttigs bij zit.

   Antwoord
 20. Isinet internetmarketing

  Mijn ervaring is ook dat de nofollow tag minder belangrijk is geworden dan vroeger. Ik wil ook wel even aanhalen om op te letten met het direct negeren van sites/pagina’s met een lage pagerank. Ook die kunnen (op termijn) nog stijgen en het is best om een gezonde spreiding te hebben van je links. On topic links zijn heel belangrijk!

  Antwoord
  • Parkeren Schiphol

   Een gezonde spreiding is altijd goed maar ik ben toch altijd voorzichtig om links te ruilen met pr1 of 2 websites. Het is niet dat ik het niet doe maar afhankelijk van de leeftijd van de site bekijk ik wel wat ik er van kan verwachten.

   Antwoord
   • Isinet internetmarketing

    Ik bedoel niet enkel een spreiding qua locatie maar zeker evengoed een spreiding in de tijd. Zo is het veel beter om elke dag 5 nieuwe links te leggen dan nu 50 en maanden geen extra meer (ik ga hier eerstdaags verder op in). Heb je het mbt je antwoord dan over de site parkeren schiphol ?

    Antwoord
    • Parkeren Schiphol

     Nee hoor ik heb het nooit over een bepaalde website of ik moet het specifiek vermelden. Ik spreek gewoon uit eigen ervaring.

     Antwoord
   • Hypotheek deventer

    Waarom zou je links ruilen? dit gaat na verloop van tijd ook opvallen (bij Google). Er zijn genoeg plaatsen waar je kunt linken zonder link terug. DAN heb je wel in de hand waar jouw links staan en onder welke kop.

    Antwoord
    • Internetmarketing Isinet

     Een goed evenwicht tussen de 2 is optimaal. Het een is niet slecht maar het ander ook niet. De linkruil hoeft niet altijd 1 op 1 te liggen. Ik herinner me een artikel van Karel een hele tijd terug en daarin werd het ook al aangehaald. Maak bv een blog of meld je aan voor het beheer van een algemene startpagina. Dan kun je perfect een link laten leggen naar jouw site en teruglinken van op een andere site…

     Antwoord
 21. Carel

  Linkruil doe ik niet aan, weet niet hoe het met jullie zit? linkruil. A dat is meer werk, B ik wil niet terugliken 😉 en C ik ga echt niet alle pagina’s controleren of ze nog wel naar mijn webpage linken, iets wat je dan wel moet bijhouden toch?

  Antwoord
  • Internetmarketing Isinet

   Hallo Carel:
   A. het is niet noodzakelijk meer werk
   B. Dan zul je inderdaad niet veel kunnen ‘ruilen’
   C. Daar zijn tooltjes voor. Google maar eens op ‘Reciprocal Link Check’ en er verschijnen dadelijk gratis tooltjes voor. Bv die van webconfs…

   Antwoord
 22. Carel

  hmm goed punt.

  Antwoord
 23. Tom

  Wat ik het moeilijkste vond is de goeie blogs, fora vinden om op te gaan posten en dergelijke.

  Voordeel van linkdiagnosis hierbij is dat je -is boven al aangehaald hoor- op ankers kan filteren.

  Filter er even de personen namen uit, meestal van de mensen die er werken, en dan krijg je ook een mooie lijst van: “op welke blogs of fora heeft mijn concurrent linkjes gepakt door bijvoorbeeld te reageren of te posten”

  Antwoord
 24. Willem

  Ik gebruik eigenlijk twee tooltjes:

  Searchstatus en Seo for Firefox als firefox plugins. Daarmee kan ik snel de backlinks bij Yahoo met pagerank e.d. ophalen als ik zit rond te klikken.

  Uiteindelijk gebruik ik Seo Spyglass om echt te gaan zoeken. Enige nadeel is dat je met de gratis versie de resultaten niet op kan slaan.

  Maar ben wel nieuwsgierig naar Link Diagnosis (en naar het volgende artikel:)

  Antwoord
  • Fons Walleyn

   Hello Willem, ik doe mijn best voor vandaag maar kan niets beloven 😉

   Antwoord
 25. Frank de Reus

  In Seoquake zit Yahoo Site Explorer, Linkdiagnosis en nog wat andere data. Handig om zo alles bij elkaar te hebben. Seoquake werkt in Firefox.

  Antwoord
 26. Carnaval in Nederland

  Een ander nadeel van Seo Spyglass is dat de gratis versie alleen amerikaanse zoekmachines aan kan en het programma zo traag is. Hij geeft nu nog aan zeker een half uur nodig te hebben en nog 999 links te gaan….ben zeer benieuwd hoe de rapportage er uit ziet als hij eindelijk klaar is haha

  Antwoord
 27. Carnaval in Nederland

  Ik vond de kwaliteit tegen vallen met Seo Spyglass. Met linkdiagnosis had ik persoonlijk een beter gevoel en resultaat.

  Antwoord
 28. SEOplus

  Ik vind dat goede links komen van een goede criteria die je eerst moet opzetten. Zoals: Niet meer dan 30 links om een pagina. Het vermijden van dezelfde links van dezelfde IP etc etc.

  Antwoord
 29. Sim only vergelijken

  Met de betaalde versie van SEO Spyglass kun je ook Nederlandse zoekmachines gebruiken. Nadeel is dat deze tool lang nodig heeft om de backlinks te analyseren. Tool geeft echter wel veel aanvullende informatie over de backlinks. Het zou handig zijn als het zoeken naar backlinks als achtergrond proces kan draaien.

  Antwoord
 30. Charelle Internet Marketing

  Concurrentieanalyse in Google via het “link:”-commando laat inderdaad maar een klein deel van de daadwerkelijke links zien. Net als bovenstaande kan ik SEO Spyglass van harte aanraden. Al is deze linkdiagnosis-tool ook erg handig.

  Antwoord
 31. Tom - Estate

  Ik merk vooral dat linkbuilding een kwestie van gunnen is. Overigens oogst een vrouwelijke collega meer effect bij het aanvragen van links. Zou het dan toch deels met de vrouwelijke charme te maken hebben :)..

  Wat mij betreft werkt de linkdiagnosistool als firefox plugin erg eenvoudig.

  Antwoord
 32. Keuken achterwand

  Zijn wel handige tips! Ik ga is kijken of ik in pagerank kan stijge naar PR4!

  Antwoord
 33. Marcel Peeters

  SEO powersuite kan ik ook iedereen aanraden. Een goed programmatje, zeker ook website audithor. De gratis versie weergeeft niet alles. De betaalde versie wel en geeft ook meer inzicht in nederlandse website’s!

  Al met al is linkdiagnosis ook erg handig!

  Antwoord
 34. Henk

  Ik heb SEO powersuite even bekeken en gestest. Maar het is noodzakelijk (mijns inziens) om de betaalde versie te hebben

  Antwoord
 35. Publistart

  Sites die met reclame en promotie te maken hebben kunnen alvast op onze site hun link aanmelden 😉

  Antwoord
 36. kado

  Goede post en voor mij zeer interessante reacties !
  Ik heb inmiddels linkdiagnosis bekeken en geprobeerd. Bedankt voor de tip(s), ook die uit de reacties!

  Antwoord
 37. Jacob Ras

  Zeer handig artikel, was de tools nog nooit tegengekomen (ook niet naar gezocht, maar toch). Bedankt 🙂

  Antwoord
 38. Gangas.be

  Dat is toch een eindeloos gedoe met die backlinks als je het mij vraagt.
  Hoe kom je in godsnaam aan duizende backlinks?
  Ik zou het graag weten.

  Antwoord
 39. Project Wonderful

  Duizenden links verzamel je niet, die verdien je.
  Zodra je goede content schrijft zullen mensen naar je linken.

  tuurlijk is een deel van de links te koop of te verzamelen, het grootste deel moet je verdienen.

  Antwoord
 40. Internetmarketing Isinet

  Gangas, het is zeker geen heel gedoe hoor. Ik moet nog altijd deze artikelreeks eens afwerken en daar zal ik toelichten hoe het efficiënt kan. Maar momenteel druk, druk…

  Project Wonderful, voor bepaalde sites heb je gelijk maar niet elke (vooral commerciële) site zal zomaar links krijgen hoor. Ook al heb je veel en goede content.

  Voor informatieve en semi-commerciële sites heb je wel gelijk.

  Antwoord
 41. Gangas.be

  Onze My-friends pagina is echt wel degelijke content. En we hebben reeds 200 unieke bezoekers per dag.
  Maar enkel door goede SEO en waarschijnlijk content.
  Maar de duizende backlinks blijven echt uit.
  Heb ook al enkele 100den€ aan backlink providers besteed, maar dit werkt echt niet.

  Dank je wel Isinet voor je reactie, ik wacht op het vervolg!
  Mercietjes,
  Grjts

  Antwoord
 42. Gangas.be

  Volgens mij kun je ergens links kopen, want de mijne die doen het niet.

  Antwoord
 43. Hypotheek deventer

  Ja, klopt,… je kunt overal en nergens links kopen. Het kan echter zeer schadelijk voor je website zijn als je dit doet.

  1. het kan gebeuren dat er een onnatuurlijke hoeveelheid links binnen een tijdsbestek ontstaat. Dit kan worden afgestraft.
  2. Google biedt een ieder de mogelijkheid om gekochte links te melden. Ze worden dan onderzocht (handmatig) dit kan ook een flinke tik tot gevolg hebben.

  Antwoord
 44. Hypotheek Deventer

  Waar halen mijn collega`s link`s vandaan?

  Nou,… bij Karel Geenen.

  Vanmorgen even yahoo laten checken. En wat schetst mijn verbazing? Een paar honderd links van karel!. Van ieder artikel een link!

  Geweldig maar wel wat eenzijdig.

  Groeten aan Karel

  Antwoord
 45. Internetmarketing Isinet

  Gangas, heb een webservice in ontwikkeling die één en ander wat makkelijker zal maken. Wordt vervolgd!

  Antwoord
 46. Gangas.be

  Werkt echt prima, heel goede resultaten. Is intensief, maar de volhouder wordt beloond!

  Antwoord
 47. Gangas.be

  Super, ik ben benieuwd, alvast bedankt!
  Wij gaan Gangas (voorlopig testfase) binnenkort internationaal releasen, dus heb zeker marketing info nodig…
  Vandaar, deze site biedt tonnen informatie, ongelofelijk…
  Grjts

  Antwoord
 48. Internetmarketing Isinet

  Jacob, ik verwacht het zeker deze maand online te krijgen. Kort samengevat wordt het een online service die een analyse maakt van de interessante pagina’s om links te plaatsen. Ik vind geen enkele tool momenteel echt interessant en heb dus zelf iets uitgewerkt wat nu volop in ontwikkeling is. Nog enkele hindernissen te overbruggen maar we zijn er bijna 😉

  Antwoord
 49. Jacob Ras (Piano Musician)

  Wat versta je onder interessant? Wordt daarbij bijvoorbeeld rekening gehouden met de combinatie relativiteit/PR ? Dat lijkt me echt handig. Ben benieuwd!

  Misschien wil een blogger van KarelGeenen er wel een artikel over schrijven, als de dienst interessant is 😉

  Antwoord
 50. Internetmarketing Isinet

  Hoi Jacob, was ik al van plan. Er zal inderdaad met meer parameters dan bestaande tools rekening worden gehouden 😉
  De tool zal zeker interessant genoeg zijn voor een artikel 🙂

  Antwoord
 51. jeroen

  Wie kent een tooltje dat de links voor unieke pagina’s weergeeft?

  bijv. tooltjes als linkdiagnose geven ALLE inbound links weer. Ook als je in de query de sub-pagina ingeeft.

  Voor mij als bedrijf met verschillende locaties zeer belangrijk.

  Antwoord
 52. Fons Walleyn

  Jeroen, in Linkdiagnosis kun je de subpagina aanklikken en zie je enkel de links naar deze specifieke pagina.

  Je moet hiervoor linksonder de betreffende pagina aanklikken, vervolgens zie je in de hoofdzone bovenaan enkel de links die naar deze pagina verwijzen.

  Is dit duidelijk?

  Antwoord
 53. Gerrit T

  Nou ik heb een webshop in aanbouw en het is toch heel moeilijk om backlinks te vinden hoor… Ik dacht aan webshop overzichten en dergelijke, zoals http://www.eshopz.eu. lijkt me leuk en als backlinks echt zo belangrijk zijn, dan moet ik toch meteen resulaten zien. maar ik geloof niet dat backlinks doorslaggevend zijn

  Antwoord
 54. Petra

  Super, ik ben benieuwd, alvast bedankt!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *