Online marketing inzet: wat kunnen we van Adidas leren?

3 oktober, 2013

Leer van AdidasTegenwoordig is er enorm veel mogelijk op het gebied van online marketing. Dit betekent niet dat alle mogelijkheden maar ingezet moeten worden. Kies vooral wat past bij jouw merk of bedrijf. Een inspirerend voorbeeld nodig? Lees dan verder om te zien hoe topmerk Adidas online marketing inzet.

Adidas online
Uit onderzoek onder de 42 grootste sportmerken is gebleken dat Adidas en Nike de beste digitale aanpak hebben. Aan de hand van verschillende screenshots van Adidas online wil ik laten zien van welke mogelijkheden Adidas slim gebruikt maakt op het gebied van online marketing. Het is slechts een selectie uit de online media inzet van Adidas, maar het biedt inspirerende voorbeelden. Niets is onmogelijk…

Messi als testimonial
Dat profvoetballer Lionel Messi als testimonial wordt ingezet voor Adidas is niemand ontgaan. Deze lijn wordt door Adidas online doorgetrokken.
Leer van Adidas - Messi
Door identificatie probeert Adidas producten die Messi gebruikt aan de consument te brengen. Zij kunnen dezelfde producten aanschaffen als hun idool. Ook kunnen ze zich aansluiten bij de fanclub van Messi, via Twitter, Facebook of Instagram.

Adidas MiCoach app
Leer van Adidas - miCoach App
De app van Adidas MiCoach helpt je inzicht te geven in het sporten. Adidas heeft een app ontwikkeld die je kan helpen bij het uitvoeren van een goed trainingsprogramma. De app is weer gekoppeld aan artikelen uit de webshop.
Leer van Adidas
Customize your style
Leer van Adidas - Ontworpen door jou
Consumenten willen steeds meer de touwtjes in handen hebben. Adidas heeft hier slim op ingespeeld door deze optie toe te voegen. Consumenten kunnen op deze manier zelf hun schoenen, kleding of accessoires ontwerpen.
Next level energy-marketing
Leer van Adidas - Video next level
De Adidas Nitro Charge-campagne wordt door experts ‘next level energy-marketing’ genoemd. In een razendsnel tempo vliegen de beelden voorbij. Klik op de bovenstaande afbeelding om de video van deze campagne te bekijken.
De video is vervolgd door een online game, die consumenten kunnen spelen via hun pc, of zelfs kunnen koppelen aan hun mobiele telefoon.
Leer van Adidas - Game

Leer van de meesters
Als beginnend ondernemer kun je altijd leren van je meesters. Let vooral op dat je datgene doet wat past bij jouw merk. Daarnaast moet je verder kijken dan je neus lang is, de opties zijn oneindig en niets is onmogelijk.

Online marketing inzet: waar begin jij?

 
 
 

Ben jij een showroom- of winkeleigenaar?

Speciaal voor jou heb ik een e-book geschreven met online marketing tips om meer klanten naar jouw showroom of winkel te krijgen. Deze bied ik je gratis als download aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied.

Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee de werving en selectie van online marketeers wordt verzorgd.

Contact: LinkedIn | Twitter | Tel. 085 208 21 00 | E-mail

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *