Kredietcrisis kans voor online marketeer

3 december, 2008

kredietcrisis kans voor online marketeersDe kredietcrisis. De afgelopen tijd wordt er over niks anders meer gesproken. Overal lijkt de paniek gestaag toe te nemen. Op het werk, in de privésfeer en vooral in de media. Lopen we elkaar gek te praten? Of zijn we nog redelijk positief en hangt er een grote donkere recessiewolk boven ons hoofd? Ik geloof dat het antwoord ergens in het midden ligt.

Als we naar het uitgavenpatroon van consumenten kijken, dan blijken de sinterklaas- en kerstinkopen nauwelijks onder de vermeende economische teruggang te lijden. Maar schijn kan bedriegen. Misschien is de burger massaal aan het troostkopen. Onder het mom van: "Laten we nu nog maar even gek doen, want in 2009 zit het er voorlopig even niet meer in."

Als we de voorspellingen moeten geloven ziet het er somber uit volgend jaar. We kunnen er van uitgaan dat organisaties massaal gaan bezuinigen. Investeringen worden nogmaals goed onder de loep genomen. Het marketingbudget moet er helaas vaak als eerste aan geloven in tijden van economische malaise. Maar laten we niet vergeten dat juist deze crisis online marketeers volop kansen biedt. In deze tijd is er meer dan ooit  behoefte aan meetbare campagnes met een snelle ROI.  Daarnaast is het belangrijk dat een organisatie goed vindbaar is op het internet. Zoekmachine optimalisatie is in tijden van crisis van groot belang.

Online media reiken ons de tools aan om elke stap van de doelgroep nauwgezet te volgen. Internet wordt massaal aangewend door de doelgroep om informatie te zoeken over de crisis en de gevolgen die deze privé en zakelijk gezien heeft.  Als marketeer moet je hier wel op in springen. Het is de verantwoording van organisaties om klanten gerust te stellen en te voorzien van transparante informatie. Het vertrouwen moet hersteld en de banden moeten worden aangehaald. Marketeers hebben hier een bepalende rol in.

Ga dus niet sikkeneuren over teruglopende budgetten en doe niet mee aan de paniekzaaierij. Laten we met zijn allen flink de handen uit de mouwen steken om het vertrouwen bij de klanten én de directie te herstellen. De noodzaak tot vindbaarheid en aanwezigheid van organisaties op het internet is groter dan ooit.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Het lijkt wel of elke blogger iets over de kredietcrisis te zeggen heeft 🙂

  Eén ding overheerst in al deze artikelen, online ondernemers zien genoeg kansen en de noodzaak om online marketing juist nu goed in te zetten!

 2. Ben het er volkomen mee eens.

  Ik zie juist extra kansen, dalende prijzen voor marketing uitingen, betere sturing op ROI, moet meer rendement gaan opleveren, ook in moeilijke tijden.

 3. Uiteindelijk moeten bedrijven in dit soort tijden de budget optimaal besteden en aan de juiste kanalen. Voor veel branches betekent dit absoluut online, dus ik ben het er mee eens dat er genoeg kansen zijn voor ons als marketeers!

 4. Wat dacht je van web analytics. Ik denk dat de kredietcrisis er nu eindelijk eens voor gaat zorgen dat managers de echte noodzaak van web analytics gaan inzien.

  Er is geen efficiënter verkoop/marketing kanaal als internet. 🙂

 5. Ik geef mijn geld nu juist makkelijker uit. Wat mij betreft is die hele kredietcrisis maar een overhyped gedoe.

  Wat ik vreemd vind is het feit dat er zoveel Nederlandse Internet Marketers zijn die het instrument alleen maar lokaal gebruiken (binnen Nederland). Begrijp me niet verkeerd, niets tegen deze site 😉
  Het valt me gewoon op.

  Ik ben mijn Internetbedrijf dit jaar gestart (from scratch) en heb voldoende te doen. Tot nu schrijf ik zwarte cijfers. Ik heb nog niet eens de tijd gehad de site van mijn bedrijf (www.mediaresults.nl) te bouwen. In plaats daarvan zie ik mezelf in de (luxe) positie met klanten die een business hebben dat me niet kan bekoren, niet in zee te gaan. Sterker nog, ik wordt alleen voor prestatie betaald.

  Ik vind trouwens dat de kredietcrisis mensen dichter bij elkaar brengt. Je merkt dat er zoveel belangrijkere dingen zijn dan cijfers op bankafschriften, die tegenwoordig ook vaak nog maar hete lucht zijn.

 6. Ik vraag me af of de kredietcrisis nu wel echt de oorzaak is dat veel ondernemers het water aan de lippen hebben staan. Mogelijkheden liggen er zeker. Volgens mij voor de (online) ondernemer die werkt met het principe meten is weten en samenwerken. Echter dit is slechts een klein percentage. Ik maak me dus wel degelijk zorgen over de toekomst van het gros van de online actieve ondernemers.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *