Hoe zet je Twitter in voor een betere SEO?

3 januari, 2013

Twitter SEOSociale media hebben zich op het gebied van marketing al een geruime tijd bewezen, zelfs onder kleinere bedrijven. Het simpele feit dat conversiewaardes van Facebook en Twitter gemiddeld dubbel zoveel bedragen dan van meeste andere outlets betekent dat een solide fan base, simpel gezegd, verkoop doet toenemen. Zo kun je direct en snel reageren op de wensen van je klanten en volgers. Maar wat heb je nou aan Twitter op het gebied van zoekmachine optimalisatie (SEO)?

SEO en Twitter

Sinds een paar jaar zijn Twitter en Facebook officieel SEO factoren. Google heeft al in 2010 laten weten dat links die gedeeld worden via Twitter en Facebook direct impact zullen hebben op de ranking van een website, ondanks dat Twitter links nofollow zijn. Bovendien heeft Twitter een paar maanden geleden in alle stilte het gebruikersprofiel directory gelanceerd waarmee ze meer zoekmachine verkeer hopen te genereren. Het is al de tweede keer in een korte periode dat Twitter SEO faciliteert. Hiervoor hebben ze een aanpassing gemaakt aan de robots.txt file, waarmee ze de content (tweets en hashtags) indexeerbaar hebben gemaakt. Met de nieuwe directory maken ze nu ook gebruikersprofielen meer vindbaar door Google, Bing en andere zoekmachines. Maar hoe kunnen we dit gebruiken voor een betere SEO?

Twitter SEO tips

Twitter SEO tips

  • Wist je dat Google je Twitter bio gebruikt als je meta beschrijving in zoekresultaten? Zorg er dus voor dat je de 160 tekens optimaal benut; creëer een zoekwoord rijke Twitter bio.
  • Volg gebruikers die dezelfde interesses hebben als jij en 30% van die gebruikers zullen ook jou gaan volgen. Verstuur alleen relevante tweets. Goede inhoud zorgt voor meer inkomende links, ook door middel van retweets.
  • Zorg ervoor dat je profielfoto een benaming krijgt die gebaseerd is op een zoekwoord. Gebruik geen spaties maar koppeltekens en zorg ervoor dat je foto niet groter is dan 250 x 250 pixels, voor een optimale laadsnelheid.
  • Om ervoor te zorgen dat je beter zichtbaar wordt op Google en Bing, zal je ook je tweets moeten voorzien van relevante zoekwoorden. Studies hebben aangetoond dat consistent gebruik van zoekwoorden in tweets leidt tot een hogere ranking in de zoekresultaten van Google.
  • Zorg ook voor een SEO vriendelijke Twitter lijst. Maak je lijsten publiekelijk en gebruik zoekwoordcombinaties in de lijstnaam.
  • Optimaliseer ook je Twitter gebruikersnaam voor de zoekmachine. Je gebruikersnaam is net zoals je domein naam de visitekaartje van je account. De gebruikersnamen van Twitter bestaan uit maximaal 15 tekens. Zorg er dus voor dat je afkortingen gebruikt als je bedrijfsnaam te groot is.
  • Gebruik volledige URL's van je site/blog en dus geen URL afkortingen. Dit zorgt voor meer vertrouwen en bekendheid met je brand.

Grote voordelen van Twitter blijven echter de uitstekende mogelijkheden om buzz te creëren rondom je brand en te werken aan je naamsbekendheid. Ook voor het uitbreiden van je netwerk blijft Twitter een ideaal medium. Uiteraard kent Twitter ook nadelen. Zo is het vaak veel werk om een effectieve Twitter campagne te voeren. Tegenwoordig kun je niet meer volstaan met een social media afdeling bestaande uit een stagiaire die af en toe een paar artikelen en tweets plaatst. Een gedegen social media strategie beslaat vele methodes om de doelgroep actief te blijven engageren. Bij KG Bureau hebben we ruime ervaring met Twitter SEO. Onze campagne managers staan je graag te woord bij al je vragen en opmerkingen!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *