Google helpt met mobiele advertenties

3 december, 2007

Ook Google ziet de potentie van mobiel internet en gaat adverteerders helpen met het opzetten van een mobiele website.

Bij Google Adwords is het al een tijdje mogelijk om ook mobiel te adverteren. Dit werkt hetzelfde als adverteren op “gewone" websites. Je kiest een aantal zoekwoorden en Google zorgt er dan voor dat je advertentie op de mobiele websites verschijnt (mits zij zich aangemeld hebben bij Google Adsense).

Je kunt er voor kiezen om bijvoorbeeld met een telefoonnummer te adverteren en wanneer mensen daar op klikken wordt er direct gebeld. Het is ook mogelijk om ze naar een website te sturen.

Het probleem is echter dat lang niet alle websites geschikt zijn om op een mobile device te bekijken. Daarom komt Google met gratis mobiele bedrijfspagina's.  Hier kun je eenvoudig een pagina maken die geschikt is om op mobile devices te bekijken. Op een dergelijke pagina kun je wat meer informatie kwijt dan alleen een telefoonnummer. Denk bijvoorbeeld aan openingstijden en routebeschrijvingen.

Dit is wat Google over de mobiele bedrijfspagina's te vertellen heeft:

Bedrijfspagina's zijn informatieve sites die AdWords-adverteerders gratis kunnen maken wanneer ze hun mobiele advertentiecampagnes opzetten. Met AdWords en bedrijfspagina's kunt u op een gratis en zeer eenvoudige manier meer mobiele gebruikers bereiken met uw mobiele advertenties. U heeft geen kennis van HTML nodig om een bedrijfspagina te maken en de pagina wordt bijna direct nadat u deze heeft gemaakt, weergegeven. De bedrijfspagina's zijn alleen toegankelijk via uw Google AdWords-account.

Ga om u aan te melden voor een bedrijfspagina naar het tabblad Advertentievarianten in uw advertentiegroepen en selecteer Nieuwe advertentie maken: Mobiele tekstadvertentie. Wanneer u wordt gevraagd of u een gratis mobiele bedrijfspagina wilt laten maken, antwoordt u Ja. Wanneer u uw advertentie heeft opgeslagen, wordt u door een aanmeldingswizard begeleid bij het maken van een bedrijfspagina.

Ik raad Google Adwords adverteerders aan om van deze mogelijkheid gebruik te maken. De doorklikratio's en responsratio's van mobiele advertenties zijn op dit moment nog erg hoog dus doe er je voordeel mee.

Let er wel op dat niet elk product geschikt is voor de doelgroep die mobiel internet gebruikt!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Het komt nog steeds niet echt door. Het grootste deel van de sites moet worden aangepast. Voor sites met absolute positioneringen.

  Ik denk dat het beter is een speciale mobiele site te maken i.p.v. de huidige geschikt te maken voor het mobiele web. Je moet dan veel te veel inleveren. Met mobiele sites gaan we 10 jaar terug in de tijd, wat ondersteuning betreft. Maar goed, het heeft de toekomst.

 2. Dag Karel,

  Wat me opvalt aan jouw mobiele website is dat ie één vast formaat heeft. Iemand die met een smartphone werkt vult dus een hele hoop behalve zijn hele scherm of heb ik het dan helemaal mis?

  Bijv. Qtek 9100

 3. Karel, startmobiel.mobi is wel een hele lange pagina (zelfs in mijn 1280x1024 op normale pc). Of is dat juist handig?

  Wil een mobiele surfer wel veel scrollen? Is daar al onderzoek naar gedaan? Hoe bekijkt een mobiele surfer een pagina, etc.

  Normale surfers zien het liefst direct de juist info. Wellicht is een interne zoekfunctie handig om zo direct de juiste link te vinden 🙂

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top