Google Adwords meten via Google Analytics

3 oktober, 2007

Er zijn tegenwoordig heel wat webmasters die gebruik maken van zowel Google Adwords als Google Analytics. Nu is het ook mogelijk om je Adwords prestaties te meten via Google Analytics.

Wanneer je inlogt op je Analytics account zie je in het linkermenu bij verkeersbronnen het submenu “Adwords" staan, zie de afbeelding hier onder.

Analytics-Adwords

Wanneer je hier op klikt zie je waarschijnlijk geen data staan. Dit komt omdat we eerst de Adwords account moeten koppelen aan de Analytics account. Hiervoor moet je inloggen op je account en dan naar accountvoorkeuren gaan, zie afbeelding:

Accountvoorkeuren Adwords

Je klikt dan vervolgens in de rechterkolom op “volgen" en vinkt het vakje voor “Bestemmings-URL autocodering" aan, zie afbeelding:

Autocodering

Vanaf nu is de Adwords account gekoppeld aan je Analytics account. Hieronder vind je een voorbeeld van hoe het er in Google Analytics uit zal zien:

Voorbeeld van Adwords in Analytics

Wanneer je de Adwords account gekoppeld hebt aan je Analytics account heb je toegang tot zeer veel interessante data. In een volgend artikel zal ik een aantal van deze gegevens behandelen en laten zien wat je er mee kunt. En geloof me, je kunt er ontzettend veel interessante dingen mee doen!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Ik heb dezelfde vraag als Ronald. Hoe doe je dit als je adwords en analytics op twee verschillende pagina's draaien?

    Iemand een idee?

    1. Me too.......hoe kan je de adwords resultaten van meerdere accounts... Stel bedrijf A rolt een campagne uit voor een klant waar wij de website voor hebben gebouwd en de analytics doen. Hoe kan ik dan de cpc's meten?

  2. Vrij oud artikel, maar nog steeds erg informatief. Krijg vaak klanten die zeggen: mn organiscghe verkeer is sinds ik adverteer op Adwords erg toegenomen, terwijl als je Autocodering op nee hebt staan, het betaalde verkeer als organisch verkeer wordt gezien!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *