Facebook pakt nep-likes aan

Vrijdag kondige Facebook aan te starten met het verwijderen van nep-likes op pagina's. Deze “likes” zijn o.a. van nepprofielen en oplichters. Deze nep-likes zorgen voor een valse indruk van populariteit.

Een doorn in het oog van Facebook: “A Like that doesn't come from someone truly interested in connecting with a Page benefits no one. Real identity, for both users and brands on Facebook, is important to not only Facebook's mission of helping the world share, but also the need for people and customers to authentically connect to the Pages they care about.”

Toen niet, nu wel..

Het was al eerder bekend (juli) dat nep-likes in grote getalen werden gekocht en gegenereerd, maar de reactie van Facebook was toen nogal nonchalant. Ze zagen geen 'directe aanleiding' of 'bewijs' voor dergelijke problemen.
Ze voelen de druk om zich te bewijzen als gedegen (en winstgevend) advertentie platform. De bestaande systemen om fraude te onderscheppen worden ‘aangescherpt'. Om gebruikers gerust te stellen zeggen ze gemiddeld minder dan 1% van de likes op pagina's te gaan verwijderen. Het draait alleen om verdachte likes die zijn verkregen via malware, nepprofielen, likes van mensen die misleid zijn en likes die zijn gekocht.

 1. Ik ehbsinds een week of twee drie likes op facebook van profielen die ik niet vertouw. Als ik ze nazoek, zie ik slavische namen etc.
  Kan ik LIKES weigeren? Of blokkeren of moet Facebook dit doen?
  Ben benieuwd naar jullie antwoord!
  Dank bij voorbaat, Marie Pastoor

  1. Hallo Marie,
   Ik neem aan dat je likes op je facebook fan pagina bedoeld, want daar kun je namelijk bij "Nieuwe-vind-ik-leuks" klikken op "Alles weergeven".
   Vervolgens klik je achter de betreffende namen op het kruisje en kun je personen blokkeren / verwijderen!
   Groeten,
   Lianne

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top