Backlink checker. Welke zijn er? Welke gebruik jij?

door | 3 december 2010 | Linkbuilding

Iemand die veel met zoekmachine optimalisatie bezig is zal regelmatig willen weten hoeveel inkomende links er zijn naar de eigen website, of naar de concurrentie. Het is vaak ook een belangrijk onderdeel van je linkbuilding strategie.
Hiervoor kun je een zogenaamde backlink checker tool gebruiken. Maar welke zijn er nu eigenlijk? Welke zijn nu eigenlijk daadwerkelijk interessant?

Backlink Checker, de ene is de andere niet”¦

Er is behoorlijk wat kaf tussen het koren op dit gebied. Hieronder vind je een lijstje van backlinkcheckers waar we zelf goede ervaringen mee hebben, of waarvan wij vinden dat ze interessant zijn:

Majestic SEO

Deze tool is vooral voor de gevorderde zoekmachine optimalisatie marketeer. Hier kun je ontzettend veel mee, en geeft ook ontzettend goede data. Zeker wanneer je registreert kun je hier veel plezier aan beleven ;-).
Bekijk hier deze tool: Majestic SEO

Opensiteexplorer.org

Dit is op dit moment één van de meest interessante en uitgebreide tools. Het is niet perse nodig om te registreren (wat we altijd een pluspunt vinden). Verder behoeft deze tool ook weinig info, het is duidelijk opgezet, en geeft praktische data. Bekijk hier deze backlink checker: Opensiteexplorer.org.

Yahoo site explorer

Een andere veelgebruikte tool is die van Yahoo. Deze geeft redelijk accurate resultaten, en wordt dus veel gebruikt om het aantal en soort backlinks te checken. Deze is overigens geheel gratis. Bekijk hier: Yahoo Site Explorer.
Update mei 2014: Deze is niet meer beschikbaar.

Google Webmaster Tools

Hoewel deze alleen interessant is om je eigen backlinks te checken mag deze zeker niet ontbreken. Immers, alle informatie die we van Google kunnen verkrijgen is interessant en nuttig.
Je vindt hier je backlinks door in te loggen op je Google Webmaster Account, en dan links in het menu naar “zoekverkeer” te gaan en dan te kiezen voor “links naar uw site”. Helaas worden hier niet meer alle links naar je website weergegeven L. Inloggen kan trouwens hier: Google Webmaster Tools.

Zijn dat alle backlinkcheckers?

Valt een beetje tegen nietwaar? Vinden wij zelf ook. Uiteraard zijn er nog honderden tools beschikbaar, maar de meeste maken gebruik van één en dezelfde bron, die van Yahoo.
We zijn daarom erg benieuwd met welke backlink checker jij werkt!

Nader kennismaken?

Wil je graag meer informatie over onze dienstverlening en weten wat wij voor jouw showroom kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op. Bellen mag uiteraard ook: 085 208 21 00.

14 + 6 =

Klantervaringen

“De grootste klik met KGOM is de passie waarmee zij werken”

Hellen Eekhof – Flagstone Company