3 onmisbare Google Analytics rapporten van Avinash

3 januari, 2011

Wanneer je veel met Google Analytics bezig bent heb je vast wel eens gehoord van Avinash Kaushik. Avinash is "The Analytics Evangelist for Google", en weet dus ontzettend veel over Google Analytics.
Het mooie van Avinash is dat hij deze kennis op een zeer praktische manier weet om te zetten in handige artikelen en handleidingen. En deze vind je dus op zijn blog, Occam's Razor.
Onlangs schreef hij nog een zeer interessant artikel, of beter gezegd, hij heeft een drietal interessante rapporten gemaakt voor Google Analytics, die je direct kunt downloaden en gebruiken!

3 interessante rapporten

Voor degene die het artikel rustig willen nalezen, aan te raden, bekijk het hier. Neem er wel even de tijd voor, want Avinash is nogal uitgebreid J.
Voor degene die weten hoe een custom report werkt, en ze dus direct willen downloaden, hier komen ze:

1. Pagina efficiëntie

Dit eerste rapport laat je snel hoe efficiënt bepaalde pagina's zijn. Ook erg interessant voor webwinkels, omdat je hier ook in één overzicht ziet hoe bepaalde pagina bijdragen aan de totale omzet.
Download het rapport hier (zorg dat je wel eerst bent ingelogd in je Google Analytics account): Rapport pagina efficiëntie.

2. Efficiëntie acquisitie van bezoekers

Met dit rapport krijg je in één oogopslag de efficiëntie van de verschillende verkeersbronnen te zien. Wederom zie je ook hier weer wat de verschillende verkeersbronnen opleveren, én wat ze eventueel kosten!
Download het rapport hier: Rapport efficiëntie acquisitie bezoekers.

3. Betaald zoekverkeer prestatierapport

Tenslotte heeft Avinash nog een prachtig rapport samengesteld voor bijvoorbeeld AdWordsadverteerders. Met dit rapport kunnen zowel de campagnemanagers, de managers en de directeur(en) uit de voeten!
Download het rapport hier: Rapport betaald zoekverkeer.

Samenvatting

Avinash heeft hier een aantal zeer bruikbare rapporten gedeeld met ons, waar ik hem in ieder geval dankbaar voor ben, en jullie waarschijnlijk ook. Advies is om zeker zijn website eens te bekijken en, om de uitgebreide uitleg bij de bovenstaande rapporten te lezen, ook het oorspronkelijke artikel!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Interessant artikel (ik heb meteen even verder gekeken op de website van Koushik). Valt alleen nog niet mee om een reportage er goed uit te krijgen. Maar toch bedankt voor het artikel 😉

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *