Webdesign enquete 2008

2 juli, 2008

Naar aanleiding van een eerder artikel over mijn zoektocht naar een webdesigner/bouwer (en met name de reacties op dat artikel) is de vraag gekomen waar nu eigenlijk een goed webdesignbureau aan zou moeten voldoen.

Het resultaat hiervan is de "Webdesign Enquete 2008"!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied.

Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee de werving en selectie van online marketeers wordt verzorgd.

Contact: LinkedIn | Twitter | Tel. 085 208 21 00 | E-mail

 1. Zelfs binnen webdesignbureau's heb je specialisaties. De ene is meer een echte bouwer en de andere gaan weer meer de richting op van reclamebureau. Ik mis de creativiteit van een bureau in je enquete. Tegenwoordig kan iedereen ongeveer wel een eigen CMS maken dus een bureau moet zijn eigen op andere vlakken onderscheiden. Tevens gebruiksvriendelijkheid van het opgeleverd product is vaak erg verschillend.

 2. @ Mitchel: als je zo'n scrollwieltje op je muis hebt (wie heeft dat tegenwoordig niet:)) moet je die indrukken en dan naar beneden wijzen. Hij schrolt dan binnen het enqueteframe.

 3. Bij mij gaat het idd ook niet goed met de laatste pagina, die is te lang voor het iframe.

  @Karel
  Kwestie van de hoogte veranderen.
  Nu staatie op 450 pixels height. Dat moet zeker 550px worden.
  Anders is het toch wel lastig, want je moet hem opnieuw invullen als je op de link erboven klikt.

 4. Als je een webshop laat bouwen door een webdesignbureau...
  Laat het dan doen door een bureau die er ervaring in heeft en die met je mee kan denken.
  Dit scheelt een hoop tijd/geld.
  Dat het bureau meedenkt (en vooral mee KAN denken) is een pre. (naar aanleiding van onze ervaring)

 5. Hallo,
  ik heb inderdaad geen website maar een webshop laten ontwikkelen door een pro, maar ik ben daar niet tevreden over ,
  ik zal dus deze moeten laten verbeteren alvorens mij op google te storten,ik wens ook een tweede shop te openen tijdens de winter om alzo mijn stocks aan de man te brengen,ik heb uw enquete ingevuld, dank u

 6. Probleem met veel pro's en vooral als het om een e-commerce winkel gaat is het feit dat ze totaal geen ervaring hebben met het verkopen van producten online.

  Een goede webshop (of site in het algemeen) is veel meer dan enkel een desgin erop plakken. Je moet vooral weten waarom en waar je iets op plakt en het is een proces dat blijft duren en altijd moet worden bijgeschaafd.

  Dave

 7. @Dave
  Zo...zeker een keer slechte ervaring gehad, dat je meteen, ongefundeerd al die bedrijven over een kam scheert. Er zijn heel veel goede bedrijven en dat weet ik uit ervaring. Maar kiezen door je website te laten bouwen van iemand die binnen 10 minuten je een prijs kan vertellen, dat is inderdaad vragen om ellende.

  @hendrickx herman.
  Is de webshop waarna je verwijst de shop gemaakt door een Pro? Een winkeltje gemaakt met oneshop met een standaard layout, en bladzijdes die niet werken is geen site gemaakt door een pro naar mijn menig.

 8. Eerlijk gezegd vond ik de enquete niet echt geweldig, ofwel ben je niet thuis in het wereldje en telt alleen de prijs en levertermijn, ofwel heb je wat ervaring met professionelen en zijn alle opgesomde punten belangrijk.
  Ik wil maar zeggen dat deze enquete niet specifiek genoeg was, ze had ook " online een wagen aankopen" als titel kunnen hebben.
  Portfolio belang ? referenties belang ? ...

 9. @ Maarten..idd een paar slechte ervaringen opgedaan en al veel troep gezien dus geloof me , het is niet ongefundeerd..Ik heb shops gezien van +10000 euri die op geen ballen trokken... en ik dacht niet te hebben gezegd 'Alle'..wel het woord 'veel' 😮

  Dave

 10. @Edwin

  Het is inderdaad geen "diepe" enquete geworden. Zoals jij er op noemt had ik nog wel 20 vragen klaarliggen. Het is eigenlijk vooral een tevredenheidsonderzoek geworden.

  Uiteraard kan er altijd nog een vervolg komen op deze enquete waar je gerust mee mag helpen.

 11. @Dave
  Dat spijt me om te horen. Alleen vrees ik dat het niet alleen te maken heeft me de designer, maar ook met de koper. Als je echt zoveel geld wilt uitgeven aan je site, lijkt het me handig om een gedeelte daarvan te besteden om te onderzoeken exact wat je wilt, en welk bedrijf je het beste kunt nemen. Ik weet ook wel dat er veel bedrijven zijn die er een potje van maken. Maar op de manier waarop jij het zegt, lijkt het wel of het merendeel er een zooitje van maakt.

 12. "Uiteraard kan er altijd nog een vervolg komen op deze enquete waar je gerust mee mag helpen."

  Is natuurlijk altijd leuk om een enquete te maken waarin iedereeen een vraag mag neerleggen. Op die manier kom je er ook achter wat iemand anders belangrijk vind.

 13. Hier kun je lekker vlot doorheen, da's ook wel eens prettig. Bij de laatste vraag had ik graag een genuanceerder antwoord willen geven (het is vrijwel nooit 100% ja of nee) en ging het ineens erg snel: na klikken op "vorige" kreeg ik de "bedankt" melding...

  Graag gedaan overigens.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *