Squidoo voor meer backlinks

Waarschijnlijk heb je al wel eens gehoord van Squidoo, het nieuwe project van Seth Godin. Misschien heb je zelfs al wel een lens aangemaakt! Weet je niet wat Squidoo of een lens is?

Op Squidoo.com kun je een pagina (lens) aanvragen naar keuze. Deze pagina, die je zelf een naam mag geven, kun je vullen met artikelen, informatie en links. Een soort startpagina dus. Wil je weten wat Squidoo precies is, klik hier.

Omdat Squidoo zeer regelmatig wordt gespiderd door de zoekmachines en waarschijnlijk als autoriteit wordt gezien door Google, is het een goede pagina om links naar je eigen website/weblog op te plaatsen. Veel marketeers gebruiken Squidoo enkel en alleen om backlinks te verzamelen, wat in principe niet verkeerd is.

Maar omdat Google Squidoo vandaag als autoriteit ziet wil nog niet zeggen dat Squidoo volgende week ook nog als autoriteit wordt gezien. Zeker omdat er meer en meer spam pagina's bijkomen. Toch verwacht ik dat Squidoo nog wel een tijdje zal blijven bestaan en dat een backlink van je Squidoo lens nog altijd de moeite waard is.

Een Squidoo lens heb je zo opgezet en doe je hier. Voordat je begint hier nog een goede tip:

Bij het kiezen van een naam voor je lens is het verstandig om je main keyword te gebruiken. Verkoop je bijvoorbeeld “Franse kazen" dan neem je als naam “Franse kazen". Je Squidoo lens URL zal er dan als volgt uit komen te zien: squidoo.com/franse-kazen/

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Krijg nou wat?! Ik was net bij stap 1, raakt de site down:

  Ooops!
  Squidoo's tentacles are in a twist.

  We're working to sort it out speedily.

  (In the meantime, stop by the Squidoo Flickr Group
  and swap Squid pics--or design your own!)

 2. Het concept is gelijkaardig aan dat van oondi (http://www.oondi.com), alleen is oondi meer een non-profit organisatie aangezien 100% van de advertentie inkomsten naar de auteurs gaan terwijl dat bij Squidoo en HubPages maar 50% of nog minder is. Oondi voegt overigens wel external nofollow links toe dus het zal niet zo snel misbruikt worden door spammers om hun PageRank op te krikken.

 3. De founder van Squidoo Seth Godin heeft trouwens heel veel boeiende dingen over marketing te vertellen. Zoek eens op zijn naam op Youtube and je blijft kijken en luisteren.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top