3 internet marketing artikelen waar je direct mee aan de slag kunt!

Soms is het lastig om uit de vele internet marketing blogs die er zijn, de meest praktische artikelen te filteren. En laten we eerlijk zijn, veel tijd om bij te blijven heb je vaak niet. Daarom zet ik vandaag een aantal praktische artikelen op een rij die je - net zoals artikelen op Karelgeenen.nl 😉 - niet mag missen!
De onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Is jouw website geschikt voor smartphones?
  • De nieuwe Gmail inbox, wat betekent dit voor jouw nieuwsbrief?
  • Hoe vaak moet je een blog, tweet + Facebook update plaatsen?

1) Is jouw website geschikt voor smartphones? Doe de test!

KG.nl speed insight tool
Op Emerce worden een zestal punten beschreven waarop je de eigen website kunt testen. Zijn de links bijvoorbeeld goed aan te klikken met de vinger en is het mogelijk om direct contact met je op te nemen zodra er op een telefoonnummer wordt getikt?
Zo kwam ik ook terecht op de vernieuwde PageSpeed Insights tool van Google. Handig om te testen hoe het staat met de snelheid van je website op mobiel. Je ontvangt direct tips en aanwijzingen wat je kunt verbeteren. Lees hier het hele artikel.

2) Nieuwe Gmail inbox zet marketeers aan het denken deze zomer

Nieuwe postvak in gmail
Diegene die Gmail gebruiken hebben het natuurlijk al gezien: de nieuwe indeling van het Postvak In. Voortaan worden mailtjes automatisch gecategoriseerd door Google in Primair, Sociaal en Reclame. Daarnaast kun je als gebruiker uiteraard extra tabs toevoegen.
Maar bedenk eens wat dit doet met jouw nieuwsbrief; waar komt deze in terecht? Juist: niet in de primaire inbox.. Tenzij je als afzender (door de ontvanger) bent toegevoegd aan de primaire tab. Bedenk eens wat dit doet met de open rate van je nieuwsbrief. Toevallig ontving ik deze week een mail waarbij werd ingespeeld op de nieuwe tabs in Gmail.
vb Inspelen op nieuwe tabs
 
vb Inspelen op nieuwe tabs gmail1
Meer tips over hoe je als marketeer met de nieuwe inbox mee kan gaan vind je in het artikel van Marketingfacts.

3) De complete gids over hoe vaak je een blog, tweet + Facebook update moet plaatsen voor zelfstandig ondernemers

Met het aanmaken van alle social media accounts ben je er nog niet, dan begint eigenlijk pas het echte werk. Maar hoe vaak tweet je nu eigenlijk? En is het slim om net zoveel updates op Facebook te plaatsen of niet?
Het antwoord daarop is nee, want een Tweet en Facebook update hebben allebei een andere “levensduur". Praktische tips over hoe vaak je precies moet bloggen, tweeten en Facebook fans van updates moet voorzien vind je in het artikel van Frank Husmann.
Daar vond ik de handige tool Tweriod, hiermee kun je bijvoorbeeld analyseren wat de beste tijd is om een tweet te versturen.
Tweriod
Je ziet wanneer de meeste volgers online zijn (meeste exposure mogelijk) en op welke tijdstippen je het meeste bent genoemd in tweets (via @gebruikersnaam in de tweet). Erg handig!
Heb jij een artikel gelezen waarvan je denkt: "Dit MOET iedereen lezen!"? Laat dan een reactie achter en deel het met ons!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top