Gratis keyword onderzoek tools

door | 2 juli 2008 | Zoekmachine Optimalisatie

De oplettende zoekmachine marketeer heeft het al wel gemerkt. De gratis Overture Keyword suggestie tool is niet langer (gratis) beschikbaar. De originele link verwijst nu door naar de adverteren voor ondernemers pagina van Yahoo.

Gelukkig zijn er nog een hoop andere gratis tools om zoekwoord onderzoek te doen. Hieronder een kleine opsomming van gratis zoekwoord onderzoek tools:

 • Wordtracker gratis zoekwoord suggestie tool: De data is gebaseerd op op Wordtracker’s zoekterm data afkomstig van de Dogpile en Metacrawler meta zoekmachines. Wordtracker biedt ook een goede, betaalde versie aan.
 • Google AdWords zoekwoord tool: Handig om gerelateerde zoekwoorden te vinden. Data is afkomstig van Google zelf. Er worden echter geen exacte zoekaantallen weergegeven.
 • SEO Book zoekwoord suggestie tool: Handige site die gebruik maakt van de Yahoo tool. Er wordt tevens direct met de zoekterm gelinkt naar andere tools zodat je eenvoudig onderzoek kunt doen.
 • Google Trends: Er handige tool om te bepalen welke zoekwoorden nu beter bezocht worden. Waar wordt bijvoorbeeld meer op gezocht: ‚Äúlaptops”¬Ě of ‚Äúnotebooks”¬Ě? Met Google trends kun je dit eenvoudig onderzoeken!
 • adCenter Labs zoekwoord voorspelling: Ongeveer dezelfde tool als Google trends. Tevens kun je zien hoe deze zoekwoorden zich verhouden tot bijvoorbeeld leeftijd en geslacht. adCenter Labs biedt overigens ook nog meerdere zeer interessante tools!

Welke tools gebruik jij en wat is je ervaring hiermee?

Nader kennismaken?

Wil je graag meer informatie over onze dienstverlening en weten wat wij voor jouw showroom kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op. Bellen mag uiteraard ook: 085 208 21 00.

14 Reacties

 1. Edwinsdesignlab

  Niet direct mijn specialisatie, maar voor de nederlandstalige markt is het functionele aanbod toch een stuk beperkter naar mijn mening.

  Antwoord
 2. Karel Geenen

  Klopt helemaal Edwin. De betaalde versie van Trellian (Keyworddiscovery) is echter wel interessant voor de Nederlandse markt.

  Antwoord
 3. SaSh

  Ik heb de trailversie van Trellian ook gebrobeerd. En ook deze gaf mij geen goede resulaten. Vooral het aantal zoektermen kwamen niet overeen met bv. mijn eigen Google Analytics data. Ik mag er toch van uit gaan dat de trailversie goede data (aantal keren gezocht) weergeeft. En dat daar de beperking van de tool niet liggen. Nee, voor de NL markt vind ik het zeer lastig. Ik gebruik hittail voor mijn long tail keywords.

  Antwoord
 4. Rob

  Trellian is zeker interessant inderdaad. De tool van overture werkt helaas al langere tijd maar half.

  Antwoord
 5. Eduard Blacquière

  @Rob
  De Overture tool is deze week officieel uit de lucht gehaald en verwijst nu door naar Yahoo Search Marketing, waar je – na inloggen – een vergelijkbare tool vindt.

  Bron SEL

  Antwoord
 6. Usability

  Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik deze tool vrij weinig gebruikte, maar die andere zien helemaal niet volgen. En dan nog blijft het de vraag hoe precies ze zijn.

  Antwoord
 7. Wonen in Duitsland

  Ook ik ben in het bezit van Trellian,

  In een dolle bui de betaalde versie aangeschaft. Helaas ben ik er niet zo tevreden mee. Zo zie je maar weet. In je enthausiasme iets aanschaffen blijft ( bij mij ) vaak op de plank liggen.

  Antwoord
 8. Rob Klaassen

  Ik zie wel eens de KEI index (Keyword Effectiveness Index) voorbij komen. In hoeverre is die index van deze tijd en wordt die ook gebruikt?

  Antwoord
 9. Internetmarketing Isinet

  Wikipedia niet te vergeten waar je na wat rondklikken vaak ook nog op andere pistes uitkomt!

  Ik ben ook niet tevreden van de betalende Trillian. Peace of cr..p

  Antwoord
 10. Diana

  Was op zoeken naar andere gratis keywordtools behalve de Google keywordtool. Ga die andere zeker ook eens uitproberen.

  Antwoord
 11. Bart van den Belt

  Nu de zoekwoordentool van Google niet meer werkt / bestaat:” heb je een ander alternatief die makkelijk te vinden is?

  Antwoord
  • Karel Geenen

   We zijn deze opnieuw aan het ontwikkelen, deze zal dus ook snel worden vrijgegeven.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *