Google Adsense gaat verwijzingen toevoegen!

2 juli, 2007

Google Adsense verwijzingenOp de weblog van Google Adsense (Adsense inside) is afgelopen vrijdag aangekondigd dat het zogenaamde referrals 2.0 binnenkort beschikbaar komt.

Referrals 2.0 gaat een stukje verder dan het huidige verwijzingenaanbod van alleen maar Google producten. Zeer binnenkort is het ook mogelijk om verwijzingen te plaatsen naar adverteerders binnen het Google Adwords netwerk.

Een aantal interessante features:

Categorie en keyword targeting
Omdat er straks zeer veel producten beschikbaar zijn om te promoten op je website geeft Google de mogelijkheid om deze producten in te delen in categorieën en keywords.

Advertentie-optimalisatie
Omdat het niet eenvoudig is om te bepalen welke verwijzingen ook echt iets opleveren komt Google ook met de mogelijkheid om automatisch de best presterende advertenties te tonen.

Gerichte bezoekers leveren meer op
Omdat de referrals betaald worden op basis van cost-per-action (CPA) is het van groot belang dat er gerichte bezoekers verwezen worden. Als blijkt dat veel bezoekers die je doorstuurt naar de adverteerder ook een actie ondernemen (verkoop, inschrijving) zul je meer verdienen met referrals 2.0.

 
Ik ben benieuwd naar deze nieuwe advertentiemogelijkheid van Google. Mijn verwachting is vrij hoog maar alles is afhankelijk van de relevantie tussen de bezoekers en de verwijzingen die je plaatst. Toch heeft Google zich op dit gebied (contextueel adverteren) zich al wel bewezen"¦

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Een alternatieve affiliate-mogelijkheid dus. Zeer interessant, Google zou het de webmaster hiermee een stuk makkelijker kunnen maken! Ik ga dit zeker in de gaten houden, tot nu toe gebruik ik alleen Adsense.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top