Domineer Google met advertentiesites

2 juli, 2009

Hoog scoren in Google met je eigen website kan een tijdje duren. Je moet links verzamelen en je website moet een "naam" krijgen in Google. Maar wat doe je in de tussentijd? Afwachten? Hopen op een wonder?

Nee, je onderneemt actie! En je gaat ervoor zorgen dat als mensen zoeken op "jouw zoekopdracht" dat je voorkomt in de zoekresultaten. Gratis. Hoe je dat moet doen lees je hieronder.

Profiteer van bestaande websites

Onze eigen website is nog niet zover dat we goed scoren in Google. We zullen dus op zoek moeten gaan naar websites die al wel goed scoren én waar wij gratis onze link mogen plaatsen.

Dergelijke websites kent iedereen, en het grootste voorbeeld is Marktplaats.nl (alhoewel het daar niet meer gratis is om een link te plaatsen). Maar er zijn nog veel meer van dit soort gratis advertentiewebsites (een uitgebreide lijst vind je onderaan het artikel).

Praktijkvoorbeeld

Dennie Bloem van Kook en Barbecue stuurde mij een mailtje waarin hij deze tactiek uitlegt aan de hand van een praktijkvoorbeeld (hij heeft ook de lijst met gratis advertentiesites samengesteld, waarvoor dank).

Hieronder volgt een stukje van zijn mail:

(... Ik heb een lijst gemaakt van gratis advertentiesites en op al deze sites een tactische advertentie geplaatst (keywords).

Door dit te doen, hebben wij ongeveer om de 5 hits van Google een vermelding! Het kost geen geld en relatief weinig moeite om gratis een advertentie te plaatsen en de advertentiesites worden over het algemeen vrij hoog gerankt door Google. Ik heb gewoon teksten gemaakt, deze in een document geplaatst, en gekopieerd naar de advertentiesite. Daarnaast geven veel sites ook de mogelijkheid om een link te plaatsen.

Als je de resultaten van mij wilt bekijken moet je kookworkshop arnhem intikken bij Google, je komt dan om de zoveel hits een advertentie tegen die begint met "Doe eens een culinaire kookworkshop in Arnhem"....)

Lijst met gratis advertentiesites

www.marktgigant.nl
www.webprofiler.nl
www.tweedehands.net
www.gratisadvertenties.com
www.youropi.com
www.marktplaza.nl
www.adoos.nl
www.adverteergratis.nl
www.adverterenisgratis.nl
www.aanbodpagina.nl
www.marktplek.nl
www.minimarkt.nl
www.gratiszoekertjes.com
www.speurmarkt.nl
www.marktnet.nl
www.kapaza.nl
www.wiezoektdievindt.nl
www.winkelkraam.nl
www.goedzoeken.nl
www.prikborden.com
www.ilocal.nl
www.2dehands.nl
www.speurders.nl
www.marktplaats.nl
www.allesveiling.nl
www.snuffelcorner.nl
www.opbieden.nl
www.openhandel.nl
www.ver-koop.nl
www.aanbodnet.nl
www.hetzoekertje.nl
www.aanbodplein.nl
www.speurpagina.nl

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied.

Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee de werving en selectie van online marketeers wordt verzorgd.

Contact: LinkedIn | Twitter | Tel. 085 208 21 00 | E-mail

 1. Het idee is inderdaad niet onaardig. Doet me een beetje denken aan een soort 'comment-spamming', maar dan ook een nette manier.

  De link erop kunnen zetten zou dan helemaal optimaal zijn. Als men naar de betreffende site gaat kunnen ze door klikken en je pakt meteen weer een extra linkje voor je SEO mee.

 2. Deze sites zijn aardig om je producten en/of diensten onder de aandacht te brengen, maar hebben zij ook een positief effect daar waar het gaat om linkbuilding ?

  1. Heeft geen enkele nut voor seo want de meeste geplaatste links zijn NOFOLLOW.
   dus google hecht daar geen waarde aan.

 3. Zeker een tip die werkt ! Een ander idee is om leuke video's te maken en linken plaatsen naar je site of blog. Google rank video's hoog en zo kan je ook meer gratis bezoekers krijgen. Kom maar gerust even langs op mijn blog, daar vind je gratis templates voor je video's

 4. @the profs. Ik weet niet wat voor site jij hebt, maar zowel IE8 als Firefox crashen direct bij een bezoek aan jouw site

 5. Wat wordt er precies bedoeld met " om de 5 hits van Google een vermelding"?

  Ik zie ze alleen op de genoemde zoekopdracht op plaats 10 staan.

 6. Zeker goede tip! Ik heb dit ook al eens toegepast en het werkt zeker.

  Ook is het belangrijk omdat het weer een andere soort link is naar je website.

  Wanneer jij alleen maar "Blog comment" links naar je website hebt is dat minder sterk dan dat je een hele variatie van verschillende soorten links naar je website laat verwijzen.

 7. Heel goed man. Dit had ik al eerder gedaan maar nu heb ik genoeg sites om me link te plaatsen. Wat ook goed zou zijn is je lid maken van internet forums en je site te plaatsen op je profiel

 8. Dit ga ik zeker eens proberen, bedankt voor het overzicht.
  Wat ook een aardige is voor linkbuilding:
  http://www.nujij.nl. Als je een leuk interessant artikel op je website hebt geschreven dat geschikt is voor een iets breder publiek kun je hier zelf een artikeltje op plaatsen. Het mag over vanalles gaan, dus dit is voor bijna iedereen wel een keer geschikt.

 9. Dit werkt natuurlijk wel voor producten of diensten die je wilt aanbieden maar wat bijvoorbeeld als je als zoals bij mij een tafeltennis vereniging wilt link-builden?

  Dan denk ik niet dat je op deze websites je promotie tekst mag/kan plaatsen.

 10. eens een keertje mee testen. Ben alleen benieuwd wat de waarde van die links zijn want die websites hebben meestal zoveel pagina's dat de waarde per link natuurlijk relatief laag is.

 11. Een goede tactiek, zeker bij advertentiesites die zelf een behoorlijke ranking bezitten..de meeste links zijn idd nofollow maar zeker niet allemaal. Delicious en aboutus zijn nofollowers die wel nuttig zijn bij een online management reputation campagne..

 12. Paar weken terug een paar advertenties op aanbodpagina geplaatst (helaas geen gratis link). Stonden de volgende dag al op pagina 1 of 2 in Google op het zoekwoord waar ikzelf pas op pagina 4 sta. Nu vind je ze nergens meer terug.

  Volgens mij wordt dit ne goeie: http://www.webwinkelwiki.nl

 13. @bjorn: ik neem aan dat zelfs je tafeltennisvereniging wel eens wedstrijden heeft? of speciale evenementen, introductiedagen, vrije avonden etc? Er zijn zat sites waar je dat soort informatie kunt aanleveren en wellicht wordt het geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan sites van buurtgemeentes, lokale krantjes, ''bij jou in de buurt' sites.

 14. Goede tip! Ik ga er meteen mee aan de slag, eens kijken of dit een beetje meer bezoek aan mijn site brengt.

 15. Volgens mij is dit alleen voor traffic handig. De meeste sites werken met 302 links of nofollow of plaatsen alleen url (niet gelinkt).

  Voor je PR doet dit er dus niet toe.

  Of zie ik dit verkeerd?

 16. @martijn: ja zo heb ik het eigenlijk nog nooit aangepakt. We hebben bijvoorbeeld het kindertafeltennis feest, openweesper en de verenigingenmarkt. Wat voor iedereen geschikt is dus ook voor niet leden of juist voor niet leden 🙂

  Bedankt voor de tip!

 17. Wat bij mij altijd goed werkt is hotfrog.nl. Daar kun je gratis persberichten plaatsen. Google pakt dat heel snel op (als nieuwsresultaat). Altijd binnen een dag, soms sneller. Bij nujij moet je artikel absoluut geen 'spam' of website promotie zijn. Dan wordt je er meteen uitgezet (en terecht).

 18. Helemaal waar Karel. Pak het ook zeker mee. PR is sowieso natuurlijk een beetje tricky om daar op te focussen...

 19. Hoe snel zaken die gratis pagina's ook weer weg in de zoekmachines? Hebben mensen daar ervaring mee? Je hoort namelijk erg vaak dat die sites boven je eigen site komen. Dat is natuurlijk ook weer niet de bedoeling.

 20. Ik heb verrassend vernomen dat google rekening houdt met de aard van de url om deze al dan niet te vermelden als een zoekresultaat en dat de url een rol speelt op de ranglijst.Zo zou een url met domeinnaam .be voorrang genieten op een .com
  in Belgie en .nl voorrang hebben op.com in Nederland..

 21. Ik heb nu een blog en beschik over geen eigen domeinnaam.Dit zou een nadeel zijn voor opgemerkt te worden door de zoekmachines die het op de domeinnamen hebben en niet op bijv mijn blog met adres:www.bloggen.be
  /woonenslaapcomfort???
  het gedeelte/woonenslaapcomfort zou als "een map" beschouwd worden???
  Ik ga nu toch een nieuwe blog maken met eigen domein,maar ik vind dat niet eerlijk gezien de inhoud van een blog toch niet afhankelijk is van de url..

 22. Ik ben van plan mijn nieuwe blog aan te maken met wordpress.org.Ik denk dat dit bij google goed aanslaat.Kan iemand mij een opinie geven ?Ziet iemand voor -of nadeel met het gebruik van wordpress.org?
  Er is ook een programma nl http://www.becomeablogger.com die met video's de ganse procedure uitlegt voor een domeinnaam te registreren met http://www.namecheap.com en met http://www.hostgator.com de host vast te leggen(server)
  Kan iemand mij daarbij raad geven?

  1. Ik zou als ik jou was ook gaan voor WordPress geïnstalleerd op een eigen domein. Het installeren van WordPress is een fluitje van een cent (duurt ongeveer 5 minuten).

 23. @ Daniel Zoals Karel aangeeft beter op een eigen domein plaatsen en je domeinnaam en hosting in BE of NL houden.

  Als je in BE zit dan kies je best voor een .be met hosting in BE, zit je in Nederland , beter een .nl en Nl hosting.

  Voor je hosting aanschaft, vraag je beter eerst waar hun servers zijn gelocaliseerd.

  Dave

 24. Dave,
  Karel geeft mij de goedkeuring om voor wordpress.org te gaan om mijn nieuwe blog in te richten.U zegt dat ik beter navraag waar de server is gelocaliseerd vooraleer de hosting aan te schaffen.Maar is dat belangrijk waar de server is gelocaliseerd??En Dave, ik versta u wel dat .be of .nl goed is in Belgie of in Nederland maar is het anderzijds niet beter met een .com domein wanneer men ook internationaal wil gaan??

 25. Dag Karel,
  Sorry maar voor mij is de installatie van een nieuwe blog geen "fluitje van een cent"Ik ben mij nu naarstig aan het voorbereiden.Inderdaad als ge alles snapt dan is alles gemakkelijk,maar dit is voor mij de eerste keer gezien ik tot op heden met een gehosted blog aan het werk ben.Een domeinnaam,een server,een FTP,plugins zoeken en installeren,template installeren,enz.Ik moet het u niet komen uitleggen,maar eens ik dit allemaal geleerd en ervaren heb zal ik ook zeggen dat dit niet moeilijk is.Verder moet ik ook rekening houden met SEO wat weeral een uitgestrekte kennis vraagt.Ik weet wat doen,maar ik doe het graag.En dan nog verder gaan met social marketing,article marketing,adwords,keywords,....
  Noem maar op!Gelukkig bestaan er kursussen en forums zoals deze van u Karel..Yargon is ook heel goed!Ik wacht op Marije.Beste groeten

 26. Ok, dit is het proberen waard. Maar het komt toch ook wel aan op een juiste keuzen van keywords, ik heb even gekeken bij de Google KWT, "Kookworkshop Arnhem" geeft "niet genoeg gegevens" aan... Als ik alleen op kookworkshop zoek dan staat de site pas op de 10e pagina in de Google index. Voorspellen wat mensen intikken blijft lastig!

 27. @ Patrick, soms is het bijzonder handig om een weekje (of langer) een adwords campagne te laten lopen op die brede keywords en aan de hand van een filter in Google analytics kan je dan zien wat mensen uiteindelijk hebben ingetikt.

 28. Dat is inderdaad zo maar door een campagne een tijdje op brede zoekwoorden te laten lopen kan je via die filters er wel de juiste longtails uithalen 😮

  Het al dan niet toewijzen van een conversie aan een bepaalde Adwordscampagne is niet altijd even makkelijk ivm. de cookie settings maar dat is een andere discussie..

  Dave

 29. @ Dave @ Patrick

  Bij het inzetten van AdWords om trefwoorden te definiëren is zeker niet enkel het aantal bezoeken een beslissingsfactor.

  Vooral welke woorden hebben geconverteerd is een belangrijke parameter. Zo kan je op een 'breed woord' heel wat kliks binnen halen maar geen enkele conversie behalen.

  Je bent veel meer met een woord dat 20 bezoekers en 5 conversies opleverde dan met een woord dat 1000 bezoekers lokt maar geen enkele converteert...

 30. @ Dave

  Volledig mee eens. Wat ik in essentie wou meegeven en je ook aanhaalt met de filters, is dat het niet correct zou zijn om de gemeten kennis uit de adwords campagne te gebruiken voor SEO enkel op basis van kwantiteit en dat hierbij vooral de (conversie)kwaliteit een belangrijke rol speelt.

 31. Mijn aandacht werd gevestigd op dit artikel omdat er een aantal doorkliks naar onze website waren.

  Allereerst wil ik zeggen dat de inzet van verkoopsites inderdaad interessant is om jouw producten of diensten aan te bieden en in Google verspreid te krijgen.

  In principe hebben wij hier ook helemaal geen bezwaar tegen. Het is niet voor niets dat onze website sterk geoptimaliseerd is voor indexatie in Google. Gebruikers mogen hier uiteraard ook van meeprofiteren.

  Ik raad wel aan om op verschillende verkoopsites verschillende teksten te gebruiken. Dit i.v.m. duplicate content.

  Bovendien moet je er op letten in hoeverre de advertentie aan de voorwaarden voldoet van de website. Bij ons is het bijvoorbeeld niet toegestaan een advertentie met als 'primaire doel bezoekers naar een website te lokken' te plaatsen. Ook mag je bijvoorbeeld niet vele advertenties voor hetzelfde product of dezelfde dienst plaatsen.

  Door het kiezen van een goede titel, het gebruik van keywords (evt. vetgedrukt of schijngedrukt) en eventueel een of meerdere linkjes naar de advertentie kun je al snel voor een advertentie zorgen die duizenden of soms wel tienduizenden keren wordt bezocht.

  Wanneer je ook graag gratis een link naar jouw eigen website wilt opnemen dan vallen een hoop verkoopsites af. Ik ben zo vrij om te zeggen dat Tweedehands.net de grootste verkoopsite van Nederland is waar je gratis een link kan plaatsen naar je eigen website. Helaas voor jullie, wel met een nofollow-tag! 😉

 32. dat met die duplicate content is toch niet zo erg als je die gaat gebruiken op verschillende advertentiesites? Ik zie daar het probleem niet van in.

 33. Voel jullie vrij om ook zoveel als gewenst links te plaatsen op http://www.startslim.be

  Je geeft gewoon een relevant zoekwoord in het zoekvak in en klikt op uw website op 1 voor ...?

  De sites die je zelf bovenaan plaatst krijgen bovendien GEEN nofollow tag.

  Een link terug is niet vereist maar wordt vanzelfsprekend wel gewaardeerd 😉

  Je kunt ook de verschillende woorden waar je je link op plaatst aan elkaar koppelen via de verwante woorden rechts die door de bezoekers (mee) beheerd worden.

 34. @Karel:
  Graag gedaan Karel, zijn de site's die jij bovenaan hebt gezet wel helemaal gratis?

  Ik loop nog wat artikelen van je achter, dus ik ga weer even verder lezen.

  en hoe reageer ik op andere reacties van je site. ik zie geen repley knop.

 35. Kan iemand mij een antwoord geven op deze vraag:Mijn blog:www.bloggen.be/woonenslaapcomfort past goed in mijn PC scherm met de browser IE.Met de browser Firefox echter moet ik heel veel horizontaal schuiven om de inhoud te bekijken.Wat kan hiervoor de oorzaak zijn en hoe op te lossen??Ik vraag mij af of dit eigen is aan mijn PC(ik vermoed van wel)Met IE geen probleem!
  Met beste groeten.
  Daniel

 36. Goede tip en het werkt zeker!

  Op onze gratis advertentiesite http://www.sneup.nl kun je - in tegenstelling tot de meeste advertentiesites - gratis linken naar je website/shop. Affiliates zijn zelfs toegestaan!

  Geplaatste advertenties zijn een paar uur later in Google meestal op een hoge positie zichtbaar. Dat komt vnl door de SEO-geoptimaliseerde opbouw van onze site.
  Toets maar eens 'Gratis Adverteren' in Google in: de 3e plek en in Bing zelfs op de 2e.

  Het meest actuele overzicht van sites waar je (gratis) advertenties kunt plaatsen, vind je op een van de door ons beheerde startpagina's http://advertentiesites.goedbegin.nl/. Ook die pagina staat al heel lang op nr2 in Google met de zoekterm 'Advertentiesites' ;-).
  Wij hebben die pagina - met eigenlijk dus concurrenten - bewust gemaakt voor het duwen van verkeer naar Sneup.nl.
  Met wat fantasie kun je voor je eigen sites ook startpagina's aanmaken. Succes!

Reacties zijn gesloten.