Affiliate marketing via Social Media

Affiliate marketing is een marketing techniek waarbij je via een andere website/mailinglijst jouw product(en) of dienst(en) laat promoten. Dit gebeurt via een speciale link (Affiliate link) waaraan het gekoppelde systeem kan zien van wie de verkoop afkomt.

Wanneer er een verkoop via deze affiliate link wordt heeft de affiliate recht op een afgesproken bedrag of % van de omzet.

Affiliates zijn de ideale werknemers

Affiliates zijn de ideale werknemers omdat ze enkel betaald krijgen wanneer er een verkoop wordt gerealiseerd. Risico´s op hoge loonkosten zijn dus uitgesloten.

Maar waar en hoe vind ik Affiliates?

Een goede manier om aan kwalitatief goede Affiliates te komen is via Social Media.

Veel mensen bij social media sluiten zich aan bij zogeheten “Groepen". Een groep wordt beheert door iemand die in de meeste gevallen een groepsbericht kan versturen naar alle leden van de groep.

Wanneer jij een beheerder van een groep kan overhalen om een groepsbericht te versturen over je product of dienst kan je en in een keer een grote groep mensen bereiken die in je doelgroep vallen.

In dit artikel behandel ik 2 sociale netwerken namelijk;
 "“ Hyves
 "“ LinkedIn

Dezelfde techniek kan je (mogelijk) toepassen op andere sociale netwerken naar keuze.

Hyves

Stap 1: Vul het zoekwoord in dat gerelateerd is aan jou product/dienst. Bijvoorbeeld: “Duiken" wanneer jij producten verkoopt voor duikers

Stap 2: Selecteer “Hyves" voor een overzicht van de groepen

Stap 3: Stuur de beheerder een bericht met het verzoek om een promotie groepsbericht te versturen
hyves1

Op deze manier kan je in een keer “10964" mensen bereiken die binnen je doelgroep vallen.

Linkedin

Stap 1: Selecteer “Groups" en vul je zoekterm in

linkedin1

Stap 2: Klik op “Group profile" om gegevens over het aantal leden en mogelijkheid tot contact leggen met de beheerder van de groep

linkedin2

Tip met betrekken tot het contact leggen met een beheerder van een community.

Soms heeft een community meerdere beheerders. Kijk dan bij welke beheerder jij denkt dat je de meeste kans hebt op respons en daadwerkelijk de actie onderneemt om je product/dienst te promoten.

Maak in je bericht duidelijk wat de voordelen voor de beheerder zijn en denk mee aan de behoefte van de te bereiken community.

Biedt deze beheerder dan een Ebook aan dat hij mag weggeven aan zijn community of schrijf een reeks artikelen voor zijn community.

De bottom line is dat je de beheerder centraal stelt (deze heeft immers de macht om extra inkomsten voor je te genereren.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Goed artikel! Goede samenvatting van affiliate marketing. Wellicht in een volgend artikel meer aandacht voor via welke sites je het kunt doen (M4N, Daisycon, PayPro, Clickbank, TradeTracker etc.).

  Keep up the good work!

  Groeten,
  Michiel

 2. Wat ik pas nog zag was, dat er personen niet-actieve hyves-groepen willen opkopen voor deze activiteiten. Belangrijk punt hierbij is wel, dat dit absoluut verboden is (het verkopen van groepen) en dus een direct ban door Hyves kan veroorzaken. Dit dient dus niet al te opvallend te gebeuren... 😉

 3. Ik ben zelf affiliate marketeer, misschien dat ik toch maar eens een Linkedin account moet gaan aanmaken als dit populair wordt.

 4. Als je wilt dat je bericht gelezen wordt, moet je wel met een pakkend onderwerp komen. Als je lid bent van grote hyvesgroepen, dan ontvang je ook veel berichten [lees SPAM]. Overtuig mij maar eens waarom ik jouw bericht wil lezen. De juiste groep, een pakkende titel, een leuke aanbieding en een goede tekst zijn dus heel erg belangrijk. Een goed advies is om teksten nog even met de spellingscontrole [bijv in WORD] te controleren.
  [wordt beheert = wordt beheerd].
  Daarnaast is het zo dat het ook goed is om te weten hoeveel mensen daadwerkelijk je bericht hebben gelezen.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top