4 zaken om je website te upgraden

2 februari, 2007

Internet marketing behelst veel meer dan alleen maar bezoekers op je website krijgen. Soms kunnen de kleinste aanpassingen grootse gevolgen hebben. De volgende vier zaken zijn simpel toe te passen maar worden vaak vergeten bij het bouwen en marketen van een website.

1. Maak een unieke 404 error pagina

Wat is een 404 error pagina? Dit is de pagina die bezoekers te zien krijgen nadat ze klikken op een gebroken link of een pagina die hernoemt is. Wanneer dat gebeurd krijgt de bezoeker een standaard pagina te zien waarop staat dat de opgevraagde pagina niet langer beschikbaar is. Er staat verder geen logo, geen links en praktisch geen informatie op.
De pagina ziet er meestal als volgt uit:

404 error

Je eigen unieke 404 pagina zou er eigenlijk uit moeten zien als elke andere pagina op van je website. Het logo (de header), het navigatiegedeelte en de footer moeten minimaal aanwezig zijn. Vooral het navigatiegedeelte is belangrijk zodat bezoekers dan gemakkelijk naar een andere pagina van je website kunnen navigeren.
Dit is een voorbeeld van mijn 404 pagina
Om een eigen 404 pagina te maken (helemaal niet zo moeilijk) kun je de volgende pagina website bekijken: http://www.mijnhomepage.nl/htaccess/error-pages.php

 

2. Wij respecteren uw privacy
Dit simpele zinnetje kan een geweldig effect hebben op je email- en formulierenconversies. Zorg ervoor dat je zeker deze zin gebruikt of in ieder geval het woord privacy met een link naar je privacy policy.
Gebruik deze link bij elk emailformulier op je website en je contactpagina. Een duidelijke privacy policy verzekert je klanten dat er zorgvuldig met hun gegevens wordt omgegaan en dat de klantgegevens niet aan andere bedrijven wordt doorverkocht.

 

3. U/jij in plaats van ons
Lees de teksten op je website nog eens goed door en zorg ervoor dat de tekst vooral klantgericht is (nog beter is klantbehoefte gericht). Klantgerichte tekst is tekst dat zich richt op je bezoekers en niet op je bedrijf! Wanneer je de teksten doorleest kijk eens hoe vaak de termen “wij, ons en onze" gebruikt wordt. Wanneer je tekst eruit ziet als “Wij bieden u"¦" of “Ons bedrijf is gespecialiseerd in"¦." dan is de tekst meer op je bedrijf gericht dan op je klanten.

 

4. Call to action
Call to action betekent dat je de bezoekers vraagt om een actie. Twee veelvoorkomende fouten zijn het ontbreken van een call to action of een verkeerde call to action.
Je bent vast wel eens op een website gekomen waar je niet meer weet wat je moet doen. Er staan wel tekstlinks maar er wordt je niet verteld wat je kunt doen. Bekijk je site eens en zoek je call to actions eens. Probeer het door de ogen van een bezoeker die voor de eerste keer op je website komt te bekijken.
De meest gebruikte en meest saaie call to action is “klik hier". Soms kan er geen andere tekst gebruikt worden maar vaak kan dit wel. In plaats van “klik hier" kun je woorden gebruiken als “leer meer", “lees meer" enz.

 

Deze vier aanpassingen zijn erg standaard maar worden toch vaak over het hoofd gezien. Een goede reden om de zaak nog eens te bekijken!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Het zijn inderdaad vier essentiele tips voor betere vindbaarheid. Handige aanvullende tips;

  - Geef al je afbeeldingen op je website alt tags.
  - Geef belangrijke kopjes de en respectievelijk
  - Maak een sitemap aan

  etc.

 2. Oude post, nog steeds relevant!
  Over 404: Veel CMS'en kunnen tegenwoordig een zoekopdracht uitvoeren op basis van de (verkeerde) url.
  b.v. dekbedovertrekshop.com/dekbedovertrek/bestaatniet zou een 404 kunnen openen met eerst een zin met de strekking "Sorry, bestaat niet (meer) bla bla.." met daaronder een aantal met meest relevante zoekopdrachten voor "dekbedovertrek+bestaatniet".

  Succes!

 3. toch lukt het me niet een error404 pagina aan te maken.
  Ik gebruik studio webdesign 3 (van easycomputers en die pikt geen .htaccess maar wil alles laten eindigen op .html
  wat te doen??

 4. Geachte,
  Ik heb een homepage gemaakt bij mijn provider Telfort (vh Tiscali). Ik gebruik voor het maken van mijn homepage Webbouwer en via de internetlink mis hij gepubliceerd bij Tiscali etc. Ik ben overigens uiterst tevreden over Webbouwer en wat ik ermee kan doen.
  Sinds vandaag kan ik ineens niet meer op mijn homepage via internet komen en ook een paar bekenden komen er niet meer op.Iedere keer krijg ik en anderen de melding: foutmelding 404 te zien. Bij informati bij Telort?Tiscali kreeg ik te horen dat ze geen ondersteuning meer geven aan homepages, maar tot 1 december is er niets aan de hand en blijft hij in de lucht zeggen ze.
  Maar op mijn vraag hoe het dan komt dat ik er niet op kan en een foutmelding krijg van 404 zeggen ze,we hebben het voor u gecheckt maar de site is nog steeds in de lucht en u moet maar naar het telfortforum gaan om te kijken of u daar iets kan vinden daarover. U begrijpt het al, ik kan er niets over vinden. Belachelijk vind ik het dat ik er verder niets meer mee kan. Ik overweeg danook om bij Telfort weg te gaan, maar wil wel héél graag tot die tijd dat mijn homepage nog zichtbaar blijft voor bezoekende etc. Weet u wat ik moet doen om dat te bewerkstelligen.
  Uw antwoord wordt héél erg op prijs gesteld.
  Met vriendelijke groet
  Elle van Meerbeek

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top