Zoek en vind met Google Handwrite Mobile Search

1 augustus, 2012

Je kent het vast wel: je bent onderweg en wil even wat Googlen op je smartphone of tablet, maar laten we eerlijk wezen.. niet iedereen heeft van die kleine vingertjes, dus er komen vaak wat meer letters te staan dan de bedoeling was.  Daar heeft Google nu een oplossing voor: Google Handwrite Mobile Search.

Dit is niet de eerste oplossing waarmee Google je helpt met het zoeken op mobile devices. Met Voice Search spreek je je zoekopdracht in en via Google Goggles (alleen voor Android) zoek je op afbeeldingen, door een foto te maken met je camera. Daarnaast is er Google Instant, die geeft zoekresultaten weer tijdens het typen, maar dat is niet alleen ontwikkeld voor mobile devices. Je hebt het vast al gezien op je computer.
Het mooie van Google Handwrite is dat je niet meer op een toetsenbordje hoeft te priegelen. Je kunt nu overal op je touchscreen schrijven. Check de video voor meer uitleg:

Om het te gebruiken ga je naar Google op je smartphone en schakel je bij instellingen Handwrite in. Voor extra tips voor gebruik kun je hier kijken, zo heeft Google het bijvoorbeeld graag dat je blokletters gebruikt. En voor de herkenbaarheid van cijfers een streepje door je nul zet, dus niet 0 maar Ø.
Ik vind het een mooie toevoeging aan het rijtje van zoek mogelijkheden en ga het dan ook zeker uitproberen de komende tijd.
Wat denken jullie, zijn er nog andere zoekmogelijkheden die je in de toekomst van Google verwacht?

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *