Waarom je Google+ Hangouts niet moet negeren

1 mei, 2013

Even in het kort voor diegene die nog niet weten wat Google+ Hangouts zijn: het is met Hangouts mogelijk om te videochatten (met max. 9 personen tegelijk). Daarnaast is er ook nog Hangout On Air, waarmee je een hangout live kunt streamen op je Google+ profiel, YouTube kanaal én zelfs je eigen website.

G+ Hangouts

Intern maken wij al volop gebruik van Google+ Hangouts, maar zijn nog aan het zoeken naar een goede manier om het ook extern in te zetten. En waarom ook niet? Het is snel en relatief makkelijk in gebruik en kunt het naast een-op-een gesprekken ook voor grote(re) aantallen gebruiken. Aan de slag dus met een lijst van slimme manieren om hangouts in te zetten!

Contact leggen met de community

De schare “fans" die je hebt worden verbonden door een bepaalde passie, missie, idee, baan, hobby of levenswijze (etc.). Via een hangout kun je een stapje dichterbij je community komen en direct met ze in gesprek gaan. Deze hangout neem je uiteraard direct op en post je op je bedrijfsblog, Google+ pagina en YouTube account.
Inzichten, opmerkingen of bijzondere vragen die meer tijd vergen dan de hangout die je hebt gepland kun je natuurlijk altijd bewaren voor een volgende sessie, maar die zou je evengoed kunnen bespreken in een volgend artikel op je blog.

Maak video interviews en gebruik die als content of research

Interviews met experts in jouw branche kunnen een zeer goede bron zijn voor eigen onderzoek, maar ook als content. Gebruik de video's in blogposts of bijvoorbeeld in je e-mailnieuwsbrief.

Gebruik hangouts voor online coaching

Hebben je klanten wel eens hulp nodig? Hangouts zijn ideaal om mensen te coachen en te discussiëren over volgende stappen en keuzes. Virtueel coachen dus. De meest gestelde vragen kun je uitwerken in een mooi overzicht, na toestemming van de klant uiteraard. Je legt op die manier een online kennisbank aan. Handig voor klanten die liever zelf op zoek gaan naar antwoorden ;-).

Online kritiek sessies

Een mooi voorbeeld van online kritiek sessies is de Hangout On Air van Guy Kawasaki. Hij houdt samen met zijn co-auteurs een Hangout waarin ze met (uitgekozen) schrijvers hun zelf-gepubliceerde boek bespreken en voorzien van feedback. Het draait om het proces wat ze hebben doorlopen, van het schrijven tot aan het publiceren van het boek. De hangout is ook live te volgen door de eigen community (leden van hun Google+ pagina), die tegelijkertijd via de chat vragen mogen stellen. Deze hangouts zijn onderdeel van de marketingstrategie van het boek APE - Author, Publisher, Entrepreneur. Waarin ze alle stadia beschrijven en schrijvers een leidraad bieden. Erg slim dus! Lees hier meer.

Geef klanten sublieme service

Natuurlijk is het fijn om telefonisch contact te hebben bij vragen of problemen, maar soms kan het ook erg fijn zijn om de persoon te zien aan de andere kant van de lijn. Video chat kan helpen bij het opbouwen van een vertrouwensband met je klanten. Met de screenshare optie is het uitermate geschikt om klanten te helpen met technische problemen. Zij kunnen namelijk ook hun scherm met jou delen! Dat maakt het soms toch wat makkelijker dan uitleggen via de telefoon.

Karelgeenen.nl en Google Hangouts?

We zijn natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden, maar wat zouden jullie graag zien op Karelgeenen.nl? Laat ons weten wat jij een goed idee vindt om Google+ Hangouts in te zetten voor Karelgeenen.nl.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Met Hangouts kun je jezelf live presenteren aan een wereldwijd publiek. Goed om te gebruiken voor community building. Laat bijvoorbeeld deelnemers, bloggers of andere betrokkenen zich presenteren en wissel ideeën uit in groepjes van kleine omvang. Creëer expert groepen.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *