Sumo Paint, online foto- en beeldbewerking

1 maart, 2011

Het gebruik van online tools evolueert sterk. Deze tools worden ook steeds uitgebreider en zijn meestal gratis in gebruik. Omdat je alleen een computer met internet nodig hebt kan je deze programma's overal ter wereld gebruiken. Dit is cloud computing, de bewerkingen die je uitvoert gebeuren niet op je eigen computer maar op de server van de website. Een leuke online tool voor foto- en beeldbewerking is Sumo Paint.

Sumo Paint Review

Om foto's te bewerken kennen we allemaal Photoshop. Maar dit is een vrij ingewikkeld programma waar je toch een bepaalde kennis of opzoekwerk voor moet verrichten om sommige simpele bewerkingen te doen. Een online tool die je in plaats daarvan zou kunnen gebruiken is Sumo Paint.
Functies voor het bewerken:

De functies zijn vooral gericht op het verf en beeld ontwerpen. Je beschikt hier over een pallet van tools waarvan de meeste heel herkenbaar zijn. Ook voor de traditionele foto- en beeldverwerking heeft Sumo Paint de meeste functies in huis zoals
Het aanpassen van:

 • Helderheid
 • Verzadiging
 • Kleurbalans

Het gebruik maken van:

 • Laag gerelateerde functies
 • Filters
 • Lagen
 • Beeldverhoudingen
 • Enz.

Je hebt hier de mogelijk om de bewerkte foto's op te slaan op je computer of om deze van een site-URL te openen.

Besluit

Als het gaat over beeldbewerking en verf functionaliteit is Sumo Paint zeker evenwaardig aan zijn software gebaseerde tegenhangers. Omdat er ook een grote community achter Sumo Paint zit zijn er een enorm veel tutorials en tips en tricks te vinden. Op YouTube kan je bijvoorbeeld op het officiële Sumo Paint kanaal terecht:
The Official Sumo Paint Channel
Moet je dus afbeeldingen of foto's voor je website bewerken kun je hier terecht. Enjoy!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Leuk, maar onze ervaring is dat dergelijke tools voor veel mensen door de hoeveelheid mogelijkheden toch nog veel te complex zijn.
  Fotaanpassen.nl is in het nederlands en vooral op online gebruik gericht voor mensen die geen ingewikkelde bewerkingen willen doen.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *