Kosten SEO

door | 1 augustus 2011 | Internet Marketing

Helaas heeft niet iedere ondernemer de tijd en de kennis om de benodigde optimalisatiewerkzaamheden aan zijn site zelf uit te voeren. Nou zijn er tegenwoordig legio bedrijven die zich profileren als SEO-expert. Waar moet je op letten bij het uitbesteden van je zoekmachine optimalisatie? Hoe scheid je het kaf van het koren? En wat zijn de kosten van zo’n SEO traject?

Aandachtspunten SEO uitbesteden

Als adviseur krijg ik zelf vaak (horror)verhalen te horen over ondernemers die hun optimalisatiewerkzaamheden hebben uitbesteed en van een koude kermis thuis komen. Er worden vaak veel beloftes gedaan, maar weinig uitgevoerd. Verhalen die vaak de ronde doen zijn:
“Gegarandeerde toppositie”
Geen enkel zoekmachine marketingbureau kan een toppositie garanderen. Dit impliceert dat men controle heeft over de zoekresultaten, dit is absoluut onmogelijk. Natuurlijk is het zo dat er in bepaalde “onaangeboorde” markten wel mogelijkheden zijn voor websites met een goede basis, maar tegenwoordig is er in bijna elke markt zoveel concurrentie dat gegarandeerde topposities “not-done” zijn.
“Gegarandeerde bezoekersaantallen”
Voor wie een beetje verstand heeft van zoekmachine optimalisatie is dit absolute onzin. Net zoals men geen toppositie kan garanderen, kan men ook geen garanties geven over bezoekersaantallen. Doet men dit wel, dan heb je waarschijnlijk te maken met een partij die gebruik maakt van “black-hat” technieken.
“Permanente posities”
Ook dit is een belofte die niet na te komen is. Nogmaals, niemand heeft controle over de zoekresultaten. Zoekmachine optimalisatie is een zeer dynamisch proces, waarbij je telkens weer moet kijken naar de voortgang van je concurrenten. concurrerende pagina’s kunnen je positie overnemen als deze site’s relevanter worden gevonden door de zoekmachine. Permanente posities zijn dus niet te garanderen.

Aanpak KG Bureau

Wij van KG Bureau staan voor openheid en eerlijkheid en doen niet aan loze beloftes. Onze SEO-aanpak kan worden gezien als een integrale aanpak. Dit houdt in dat we eerst een uitgebreid zoekwoordonderzoek doen en vervolgens voor het hele scala aan mogelijk interessante zoekwoorden gaan optimaliseren. Zo weet je zeker dat je al het mogelijke interessante verkeer meepakt. Wil je meer lezen over onze SEO werkwijze?

Kosten SEO bij KG Bureau

De gangbare uurtarieven in de markt liggen ongeveer tussen de € 75,- en de € 150,-. Hierbij betaal je voor ZZP’ers het laagste tarief en voor de grote “prestigieuze” bureaus het hoogste tarief. Het mooie grote pand en de auto’s van de vertegenwoordigers moeten toch ergens van betaald worden. Het uurtarief van onze SEO-dienst ligt op € 79,-. Dit tarief is dus zeer concurrerend te noemen.

Offerte op maat

Hoe graag we het ook zouden willen, is het niet mogelijk om een algemeen antwoord te geven op de vraag: “wat kost SEO”? Elke website is anders, elke website heeft een andere doelgroep en bij elke doelgroep hoort een ander scala aan zoekwoorden. Wilt u een SEO-offerte? Vul het onderstaand contactformulier in en we nemen contact met je op om eens rustig te praten over je wensen en doelstellingen. Met de informatie uit dit gesprek kunnen we vervolgens een offerte op maat maken.

Nader kennismaken?

Wil je graag meer informatie over onze dienstverlening en weten wat wij voor jouw showroom kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op. Bellen mag uiteraard ook: 085 208 21 00.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *