Hoe belangrijk zijn backlinks tegenwoordig en waar moet je op letten?

1 juli, 2014

Zijn backlinks nog wel belangrijk? Bekijk onderstaande video - en de take-aways eronder 😉 - :

Take-aways uit deze video:

 • Het antwoord is: Ja, backlinks zijn nog altijd belangrijk. Google wil altijd de beste pagina's weergeven op de zoekvraag van gebruikers. Daarvoor zal Google moeten bepalen of een pagina van kwaliteit is.
 • Ze willen eigenlijk bepalen wat de zoekintentie is achter de zoekvraag, maar dit is erg lastig voor Google. Ze gebruiken verschillende signalen om erachter te komen of een pagina van waarde is voor gebruikers. Tip: lees ook eens dit artikel: "Kun je al scoren in Google zonder links? Nope..."
 • De grondlegger van pagerank (van vroeger) is Larry Page,  kwam met het idee om aan de hand van inkomende links (en de kwaliteit van die links) te bepalen of een pagina van goede kwaliteit is. Hoe meer links, van hoge kwaliteit (wordt weer bepaald door kwaliteit van de pagina die linkt), des te beter de pagina zal zijn. Deze links worden backlinks genoemd.
 • Google is al veel beter geworden in het beoordelen van deze links, daarom kunnen links van slechte kwaliteit (lage waarde) een negatief effect hebben voor je website.
 • Belangrijk: zorg voor kwaliteit en niet voor kwantiteit! Kwalitatieve links zijn “editorial links", bijvoorbeeld in een artikel, niet in een footer of verstopt achter een afbeelding.

 
Vragen? Stel ze tijdens dan aan ons tijdens AnswersOnAir of uiteraard in een reactie onder dit artikel ;-).

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Ik ben het helemaal eens dat backlinks nog steeds werken.
  Alleen de stelling dat kwalitatief slechte links een negatieve SEO tot gevolg kunnen hebben is een discussiepunt in de SEO wereld.
  Want dat zou betekenen dat je slechte links naar je concurent gaat sturen en dat die daardoor negatief zijn voor je concurent. Dit zou niet moeten kunnen.
  Ben benieuwd naar je gedachten hierover.

 2. Zijn links van artikel sites (dus niet echt een blog) maar een site met verschillende artikels over allerlei onderwerpen ook "goede" backlinks ?

 3. Hoewel ik al veel kwalitatieve backlinks verkregen heb door mensen te wijzen op mijn content, blijft dit toch wel een erg tijdrovende klus.
  Ook natuurlijke backlinks komen er natuurlijk wel langzaam bij maar volgens mij zou ik iets moeten posten dat meer viral gaat en op natuurlijke wijze veel links aan trekt. Iemand hier ervaring mee?

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *