Download Google Analytics segmenten, dashboards en rapporten!

1 februari, 2013

Google Analytics kan voor beginners nogal lastig zijn. De vele opties en mogelijkheden laten je dan ook niet direct zien wat voor inzichten en kansen Analytics te bieden heeft. Doordat het voor de eerste keer best lastig kan zijn om aan de slag te gaan kan men zelfs doen besluiten om het helemaal niet te gebruiken. Zonde, want het biedt je talloze inzichten die van belang zijn om je website te verbeteren en optimaliseren. Google wil helpen en doet dit via de Google Analytics Solutions Gallery.

Galerij met downloads

In deze “gallerij" kun je terecht voor geavanceerde segmenten, dashboards en complete rapporten die simpel te downloaden en toe zijn te passen op eigen data. Erg handig ook wanneer je geen beginner bent, want het scheelt je een hoop tijd. Daarnaast zitten er vast segmenten en rapporten tussen waar je zelf niet aan dacht!
Het kiezen van een “oplossing" gaat via 3 verschillende keuzemenu's:

GA solutions

Om het uit te proberen heb ik het “Publisher Dashboard" gedownload speciaal voor bloggers. Erg handig!
Blogger dashboard
Op deze manier heb je direct inzicht in (o.a.) de meest populaire pagina's, de sociale interactie en de belangrijkste verkeersbronnen.
Welk onderdeel ga jij downloaden?

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Lianne,
  Als ik in solution gallery ga inloggen kom in in mijn accounts overzicht uit. Als dan weer naar de analytics homepage ga via de link in de footer ben ik weer uitgelogd en moet ik me weer aanmelden. Aanmelden -> account overzicht en het cirkeltje is weer rond. Ik kom dus niet bij de solution gallery.

  1. Hoi Peter,
   In de gallery kun je direct het rapport, segment of dashboard kiezen en downloaden voor het inloggen. Je wordt namelijk automatisch naar Google Analytics geleid en dan wordt het rapport aan je account toegevoegd.
   Groeten,
   Lianne

  1. De pagina waar je iets kunt selecteren is al de Gallery. Ook geprobeerd eerst in te loggen in Analytics zoals Melanie beschreef?
   Laat even weten of het is gelukt!

 2. Beste Lianne,
  Ontzettend bedankt voor dit artikel. Ik probeer me al een tijdje te verdiepen in Google Analytics. Had de handleidingen al gedownload. Maar was er door andere werkzaamheden nog niet aan toe gekomen om die documenten te lezen. Ondertussen probeer ik allemaal nieuwe dingen waarvan ik niet precies wist of het werkte of niet. Ik kon alleen de basis gegevens lezen uit Google Analytics. Ik had geen idee hoe ik het moest instellen.
  Dit artikel heeft me uren aan lezen, zoeken en uitproberen bespaard! Ik heb het basic blog, het social media dashboard en het social sharing report geïnstalleerd. Ik kan alles zien wat ik wilde weten!
  Nogmaals bedankt!

  1. Hoi Natalie,
   Bedankt voor je reactie, erg leuk om te horen dat je hier goed mee aan de slag kunt! Dat is precies waarom we dit soort artikelen schrijven en handige tools voor jullie verzamelen ;-).
   Groet,
   Lianne

 3. Is het ook mogelijk om een dashboard automatisch per e-mail te mailen over een bepaalde periode? Met een start en eind periode waarin je dagelijks ziet hoeveel bezoekers, registraties etc behaald zijn? Nu krijg ik namelijk alleen over 1 dag te zien. Antwoorden/hulp is zeer welkom 🙂

  1. Hallo Job,
   Je kunt het dashboard via e-mail ontvangen door bovenaan op "E-mail" te klikken. Vervolgens kun je kiezen met welke frequentie je het rapport wilt ontvangen en op welke dag deze verzonden moet worden.
   Om gegevens per dag te bekijken heeft Karel een tijd geleden een rapport gemaakt waarin je de gegevens per week, dag en uur kunt bekijken. Deze vind je hier: http://www.karelgeenen.nl/22/zo-bekijk-je-google-analytics-statistieken-per-uur-weekdag-en-week-van-het-jaar/
   Hoop dat je er zo mee verder kunt ;-).
   Succes!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *