7 gratis content marketing tools waar ik niet meer zonder kan

door | 1 november 2013 | Content Marketing, Internet Marketing

Er zijn enorm veel online tools beschikbaar die het werk van een online marketeer veel makkelijker maken. Sommige van deze tools gebruik je misschien maar 1 keer en sommige regelmatig. Ik heb het gebruik van mijn eigen tools voor content marketing eens onder de loep genomen en deel in dit artikel met jullie de 7 gratis tools waar ik niet meer zonder kan.
De online tools heb ik ingedeeld in de volgende categorieën: het genereren van ideeën, organiseren van jouw content, content creatie, promotie & analyse van jouw content. Hieronder vind je de gratis online tools waar ik inmiddels niet meer zonder kan!

Content ideeën

1. Feedly gebruik ik om nieuws te volgen binnen mijn vakgebied. Feedly is wat mij betreft de beste vervanger voor de inmiddels gestopte Google Reader: hierin kun je sites via RSS feeds lezen op een hele prettige en overzichtelijke manier. Dit kun je in je browser doen maar ook via apps voor tablets of smartphones. Het mooie is de synchronisatie van de websites waarop je jezelf hebt geabonneerd met al jouw apparaten. Je kunt gewoon doorgaan met lezen waar je bent gebleven, als je van de browser op je kantoor naar je tablet thuis overgaat.
feedly
2. Pocket is mijn bookmark en ‘read it later’ tool. Wanneer ik iets interessants lees via Feedly of via mijn browser dan zet ik het met een druk op de knop in Pocket voor later gebruik. Dat kan zijn voor research voor mijn eigen artikelen of omdat ik op dit moment geen tijd heb om het artikel helemaal te lezen. Het is met name erg handig dat Pocket de synchronisatie van mijn profiel met bewaarde links tussen al mijn mobiele apparaten en mijn browser regelt: zo heb ik altijd overal alles bij de hand.
Verder heb ik via IFTTT ook een tag in Pocket ingesteld waarmee nieuwe links die ik toevoeg aan Pocket automatisch via een IFTTT Recipe naar Bufferapp gestuurd worden. Bufferapp plaatst deze berichten dan vervolgens volgens vooraf ingestelde tijden – wanneer de meeste volgers in mijn timeline online zijn – als tweets op Twitter. Ik zou best zonder IFTTT en Bufferapp kunnen maar ik wilde jullie deze tip voor Pocket niet onthouden!

Structuur & organisatie van jouw content

3. Zonder Evernote wordt het voor mij denk ik erg lastig werken (en leven misschien ook wel 😉 ) Ik gebruik Evernote als online notitieboek om ideeën op te slaan voor nieuwe content. Ook deze tool synchroniseert alle gegevens weer tussen je smartphone, tablet en browser applicatie.
4. Nirvana is mijn online todo lijst gebaseerd op de timemanagement methode Getting Things Done (GTD).
nirvana-todo
Hierin zet ik al mijn taken neer per project zodat ik het overzicht behoud. Nadat ik verschillende offline en online todo applicaties heb getest, gebruik ik nu al weer geruime tijd Nirvana tot volle tevredenheid. Ook deze tool werkt op je mobiel en in je browser. Echt een aanrader wat mij betreft!

Content creatie

5. Compfight gebruik ik als ik op zoek ga naar afbeeldingen om mijn content te ondersteunen met beeldmateriaal. Je kunt met Compfight eenvoudig zoeken naar rechtenvrije afbeeldingen op Flickr.

Content promotie & monitoring

6. Zonder Hootsuite is het enorm lastig werken voor mij. Ik gebruik Hootsuite om status updates te plannen voor Facebook, Twitter en Linkedin. Hootsuite is voor mij ook een dashboard voor al deze sociale netwerken waardoor ik makkelijk vanuit 1 overzicht kan reageren. Daarnaast gebruik ik Hootsuite om specifieke zoekopdrachten op Twitter te monitoren. Het mooie is dat de tool in je browser werkt maar ook op je smartphone of tablet waarbij al jouw data gesynchroniseerd blijft.
hootsuite

Content analyse

7. Google Analytics mag uiteraard niet ontbreken in dit lijstje. Hiermee controleer ik welke content goed presteert door te kijken naar aantallen bezoekers van een specifieke bron maar ook naar aantallen nieuwsbrief inschrijvingen.
Bonus tip: sinds een tijdje experimenteer ik met de online tool Linkprospector. Deze tool helpt je om verschillende link prospect lijsten te maken voor de promotie van jouw content. Je hebt zelfs de mogelijkheid om dit in het Nederlands taalgebied te doen. De eerste lijst die je maakt is gratis, daarna kun je credits kopen vanaf $10,- of je kunt een abonnement afsluiten. Zeker de moeite waard om te testen!
Nu ken je mijn favoriete Content Marketing Tools waar ik niet meer zonder kan. Ik ben benieuwd naar de tools waar jij niet meer zonder kunt of wellicht heb je nog tips? Ik lees ze graag in de reacties!

Nader kennismaken?

Wil je graag meer informatie over onze dienstverlening en weten wat wij voor jouw showroom kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op. Bellen mag uiteraard ook: 085 208 21 00.

8 + 3 =

Klantervaringen

“De grootste klik met KGOM is de passie waarmee zij werken”

Hellen Eekhof – Flagstone Company